« Viktigt kedjebrev | Startsidan | Djurbordeller? Sjukt värre! »

13 september 2006

Mannen med janusansiktet

Moderatledarens janusansikte syntes tydligt i programmet Granskning som sändes i kväll.

Fredrik Reinfeldt talar sig varm för kollektivavtal och nya jobb inom tjänstesektorn. Men när han själv anställer i hemmet - då är det löner som ligger långt under kollektivavtalen.

För att nå till makten har han gått över lik. Ja, han till och med gör en copycat av socialdemokraterna och kallar moderaterna för det nya arbetarpartiet. Kejsarens nya kläder.....

Arbetare....? Med tanke på vad han anser vara skälig lön för sina egna anställda så blir jag djupt orolig över hur den framtida arbetsmarknadspolitiken kommer att utformas om Alliansen vinner.

Kan en rimlig lön ligga under 60 kronor i timmen i hans värld? Ja, tydligen. Men vilka kan leva på 60 kronor i timmen? Inte ens med den utlovade sänkta skatten, som ändå till slut blidde en tummetott för låginkomstagarna.

Vem tror Reinfeldt att han lurar?

Andra bloggar om:
, , , , , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger september 13, 2006 09:15 EM

Kommentarer

"Det är skönt när man avfärdar folk med andra åsikter med att de blivit hjärntvättade, så slipper man tänka nåt själv också"

Avfärdar .. vad menar du? I vissa fall är det ju helt solklart. Som en del 15-18åringar som inte hör annat om politik än exemepelvis moderaternas ...
Om de inte kan eller vet nåt annat än det någon annan talat om för dom och de sen tycker det låter bra; vad ska man kalla det för? Att de tagit ett eget beslut? De har inte ens kollat upp andra partier och tagit reda på mer. Om inte det är hjärntvätt så vet inte jag vad man ska kalla det för. Sen finns det ju de som tar reda på saker och ting och sen fattar sina beslut själv utan påverkan från en annan människa och om de sen gör sitt val så är ju inte det hjärntvätt.

Vet om många ungdomar som röstar exakt som sina föräldrar eftersom det känns bekvämast för dom och för att de kanske inte är så insatta. Så är det ju för en del.

Skrivet av: nina *igen* datum: september 14, 2006 04:06 EM

Nog har M en hel del fel men har vänstersidan alla rätt? Råkar höra till dom som har åkt in o ut ur systemet dvs varit arbetslös o börjat jobba igen mm. Och säga vad man vill men det system som finns idag men det är bara gjort för en sak... att behålla folk i systemet. Man fick slåss med näbbar o klor för att sluta vara arbetslös och då hade jag inga problem med att hitta jobb. Dvs dom jag slogs med var A-kassan o arbetsförmedlingen *suck*. Som sagt känns som vanligt som man röstar mellan pest eller kolera men min röst kommer vara blå i år...

Skrivet av: Juman datum: september 14, 2006 03:06 EM

Det är skönt när man avfärdar folk med andra åsikter med att de blivit hjärntvättade, så slipper man tänka nåt själv också

Skrivet av: Malte datum: september 14, 2006 12:46 EM

nina - snacka om hjärntvätt. För många är det inte bara att ta sig själv i kragen och skaffa ett jobb. Det finns människor som är för sjuka, både fysiskt och psykiskt och det måste få ta sin tid för dem att komma på fötter. Att då dra ned på deras standard, inte så att de svälter ihjäl (det har Reinfeldt lovat *sic*), men de kanske kommer att må än sämre på grund av att de inte klarar av att betala ens för livets basala nödvändigheter. Det är att slå på dem som redan har det svårt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 14, 2006 08:52 FM

Men näääeee... inte ska man väl betala skatt också?

*skrattar*

Skrivet av: Monica datum: september 14, 2006 07:59 FM

Det är skrämmande nu och visst luras de och lovar guld och gröna skogar; jag kan dock inte förstå hur man kan låtas sig luras... håller tummarna så hårt jag kan, ber till makter där uppe :-) att de inte ska ta hem detta ..

Pratade med en väns dotter (18 år) som ska rösta för första gången. Hon frågade mig vad jag skulle rösta på och varför. Frågade henne samma sak. Hon svarade "moderaterna". Jag berättade då för henne att om moderaterna vinner så kommer det bli si och så och ex att hennes mors situation kommer bli ännu tuffare. (hennes mor är sjukskriven och arbetstränar) ... hon sa då såhär:
-ja men då kanske hon tar tag i sig själv och skaffar sig ett jobb. det är ju bra.

Jag häpnade. Det märktes att hon "hjärntvättats" till att tycka likadant som sin far. Märks också att en del ungdomar inte förstår vad det innebär att må psykiskt dåligt och att kämpa med att komma tillbax till arbetsmarknaden.

Jag själv är sjukskriven, arbetstränar, har låg inkomst och kämpar stenhårt med att komma tillbax och få ett bättre liv på alla sätt och vinner moderaterna vet jag att det kommer bli ännu tuffare. Det händer ju saker och ting i livet som kan rasera ens tillvaro vilket gör att det blir så svårt att komma ikapp till det man varit van med.

Såg programmet igår jag med. Viiste inte om den där boken han skrev då för en massa år sedan. Otäckt att inse hur och vad de vill dra in på etc.
Usch, känns jobbigt nu alltså.

Skrivet av: nina datum: september 14, 2006 06:41 FM

Tyvärr tror jag han lurar rätt så många. Centern gick ut och anklagade AMS för att gå regeringens ärenden och fixa till snygg arbetslöshetstatistik. Tyvärr hade de helt rätt och det är trist att sanningen ska behöva komma från det hållet.

Sossarna har med sitt mygel och inte minst - med statsministerns fastighetsaffärer bäddat för en borglig valseger. Inte säkert det blir så och det får vi verkligen hoppas.

Finns grader i helvetet och jag föredrar nog en fortsatt socialdemokratisk regering.

Skrivet av: Jerry datum: september 14, 2006 12:09 FM

Rädd att han kan lura ganska många, framför allt unga människor som tror att det BARA är sossarnas fel att det ser ut som det gör i Sverige idag, som inte vet att de politiska beslut som tagits, och som fått arbetslösheten som konsekvens, har samtliga partier egentligen varit helt överens om.

Bara att hoppas att han inte lurar tillräckligt många för att bli statsminister? Jag ber en bön varje kväll, vad mer, förutom att rösta, kan jag göra.

Skrivet av: Kerstin datum: september 13, 2006 11:54 EM

Han tro att han kan lura väljarna och dessvärre finns risken att han har rätt.

Skrivet av: Björn datum: september 13, 2006 11:49 EM