« Alliansfritt Sverige | Startsidan | SARA-modellen kan rädda liv »

28 augusti 2006

Vem har inte berättat?

Jag länkar i dag till ett inlägg som kanske kan intressera. Reinfeldt sa att Göran Person ljög i TV i går gällande elskatterna. Att han "ljugit" var att han farit med osanning då han inte berättat.... ????? Nu börjar Reinfedt bli lite desperat tror jag. Läs mer om detta hos bloggarna.se. Det finns mycket som Alliansen inte berättat, som kommer komma som en surprise efter valet. Men det är väl en annan femma?

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 28, 2006 08:11 EM

Kommentarer

"Eller är det så att det är Alliansen som är ond lite så där i allmänhet?"

Det tror jag inte, men som jag skrev tidigare har kanske jag och Alliansen lite olika syn på saker och ting.

De talar om att skillnaden mellan mäns och kvinnors löner måste utjämnas, samtidigt som de lanserar pigadrag och öppnar för en marknad där mestadels kvinnor kommer att jobba till marknadsanpassade löner (läs skitlöner), som inte alls kommer att medverka till en utjämning av lönerna.

Att de vill avväpna facket anser jag vara allvarligt.

Moderaterna vill sänka biståndet rejält. Solidaritet har aldrig varit något honnörsord hos högern.

De kommer att sälja ut fler statliga bolag.

De kommer att öka på privatiseringen inom skola, vård och omsorg. Jag personligen anser att just dessa sektorer ska inte ha krav på vinst, för det är ju vitsen med att gå in som privat aktör (såvida det inte är en ideell förening), investeringen ska ge vinst. En vinst som vi skattebetalare får betala delvis.

De vill sänka ersättningarna för sjukpensionärerna, de som redan har en låg ersättning. Inte lär de friskare för det. Tänk sedan att detta innebär att när de når pensionsåldern blir de fattigpensionärer.

De tänker bara ha 300 dagar i a-kassan. Många arbetslösa, bland annat äldre har svårt att få jobb och i dag har de chans till 300 ytterligare dagar. Men med bara 300 dagar och sedan finito undrar jag vad som ska hända med dem som inte fått jobb?

med mera med mera

Annica

Du borde verkligen läsa boken:

Åtta år med Reinfeldt - Vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik

http://www.ordfront.se/attaarmed.aspx

"Har du saknat en sammanhållen granskning av vad högeralliansens politiska förslag leder till för samhälle? I så fall är boken ”Åtta år med Reinfeldt – Vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik” ett måste. I skriften går författarna bakom högeralliansens retorik. Med fakta och analys tas loven av de i media spridda uppfattningarna att skillnaderna är små mellan de båda huvudalternativet i svensk politik. När alliansen i sina gemensamma skrifter hävdar att de ”vill slå vakt om den svenska modellen” visas här tvärtom att politiken medvetet är inriktad på att knäcka den svenska modellen. Genom att kraftigt sänka a-kassan och fördyra fackligt medlemskap rubbas maktbalansen på arbetsmarknaden till kapitalets fördel. Genom privatiseringar och försämringar av socialförsäkringarna slås det kitt som solidariskt håller samman samhällets grupper sönder. Resultatet blir beteendeförändringar som än mer framkallar krav på sänkta skatter och mer privata välfärdslösningar. Ett mer ojämlikt samhälle växer fram.

I boken visas också att den svenska modellen trots många kvardröjande brister måste utgöra grunden för en framgångsrik politik i en allt mer globaliserad värld. Det är en modell som inte bara varit bäst på att leverera jämlikhet och livskvalitet, utan också tillväxt och konkurrensförmåga."

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 29, 2006 07:54 FM

Annika, du låter lite så där hemlighetsfull...så jag antar att du sitter inne med hett info om vad borgarna egentligen tänker göra efter valet. Eftersom jag tänkte rösta borgerligt, men kanske ändrar mig nu, så vore det coolt att få höra om planerna, alltså det som inte står i respektive partiers handlingsprogram eller alliansens valmaifest, så att jag kan ta ett upplyst beslut.

Eller är det så att det är Alliansen som är ond lite så där i allmänhet?

Skrivet av: BGAN datum: augusti 29, 2006 07:35 FM