« Bananflugor | Startsidan | MSRBot web crawler »

30 augusti 2006

Nordea utsatt för phishing/fraud igen

Gå inte på detta!!!!

Har du klickat på länken ring
Internetsupporten 020-42 15 16.

Nordea skulle aldrig sända ut mail som detta.
En sökning på ip-numret som syns i min mail,
eftersom jag inte tillåter html-mail leder till
Asia Pacific Network Information Centre

-------------------------------------------

Ämne: NORDEA - PRIVAT - INTERNET
Från: NORDEA <support@nordea.se>
Nordea logotype
Nordea <http://www.nordea.se/sitemod/
default/portal.aspx?pid=200000>


God dag, bäste kund!

För Nordea har sommar 2006 blivit en av de mest fulla med illegala operationer. Det blir allt oftare att den konfidentiella informationen om våra kunder intresserar svindlare. Det är rätt många som vänder sig till oss för att vi
skyddar deras konto mot förlust av pengar.

På grund av det förklarar Nordea nästa månad för månaden av fraudkamp. Fram till 1 September skall alla våra kunder aktivera den nya kontosäkerhetssystemet. Vi har genomfört ett stort arbete för att förbättra det. Systemet har blivit kontrollerat av ledande specialister inom e-betalningssytemen och alla oberoende expeterter har redan bekräftat dess fullvärdighet vad gäller fraudbekämpning. På grund av att dessa uppgifter kan användas av kriminella, piblicerar vi inte dem i öppna källor.

Du har blivit slumpmässigt vald som deltagare i systemets avslutningsprov. För tillfället föreslår vi att Du klickar på länken http://app.nordea.se/login/security.html <http://203.106.246.102> och genom en vanlig inloggning till Internet-banking aktiverar det nya säkerhetssytemet. För tillfället kan Du märka vissa förbiseenden medan Du arbetar. Vi vet att de finns, och ber Dig därför att inte ge oss någon tillägginformation om problem som har uppståt, vi skall lösa dem på egen hand.

Vi skall uppmärksamma Dig att från och med september blir Du tvungen att använda det nya säkerhetssystemet i alla fall, annars kommer Dina konton bli blockerade tills Din fulla personliga identifikation är klar. Därför föreslår vi att Du så snart som möjligt börjar tillämpa de nya säkerhetsstandarderna.

*Med vänliga hälsningar,
Nordea fraudkampavdelningen*

-------------------------------------------
Copyright © 2006 Nordea

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 30, 2006 05:38 EM

Kommentarer

"expeterter har redan bekräftat dess fullvärdighet"

Humor :)
Det är ju inte många rätt någonstans. Tyvärr är det väl många som inte orkar läsa mailet ordentligt utan bara trycker på länken...

Skrivet av: David datum: oktober 21, 2006 11:29 EM

Säg inte det. När till och med Nordea har lagt in varningar om detta när man ringer Internetsupporten och väntar på att komma fram, så nog lär det ha hänt att en och annan med html-mail klickat på länken.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 30, 2006 08:07 EM

Jag skrattade faktiskt. "God dag, bäste kund. För Nordea har sommar 2006 blivit en av de mest fulla med illegala operationer." :-)

Redan där är de ju borta. Svenska banker uttrycker sig liksom inte så. Svenskar punkt, uttrycker sig inte så. Resten är i stort sett lika illa. Detta kan väl ändå ingen gå på?

Skrivet av: Monica datum: augusti 30, 2006 07:56 EM