« Ingen inspiration själv, men kanske kan ge andra inspiration? | Startsidan | Testikel- och prostatacancer borde det införas test för »

17 maj 2006

Varför försvarar HSB Danielsson?

Socialdemokraterna måste göra sig av med Lars Danielsson. Som det är nu är han bara en belastning för partiet. Lars Danielson tjänar 81.500 i månaden och med den lönen borde han inte hålla på med sina charader. Minns. Minns inte. Minns lite. Minns fel. Ändrar sig hit och dit, som en båt i sjönöd som bara driver omkring.

Jag brukar inte påpeka folks utseende, men han ser ut som en otrygg hundvalp i fejan. Ögonen kollar jag oftast in på människor. De som flackar med ögonen känns inte pålitliga och det är precis vad Lars Danielson gör titt som tätt, speciellt när han blir lite pressad. VaFan, med den lönen borde man ha lite mer driv och stake i sig. De övriga statssekreterarna i regeringskansliet har i dag en månadslön på 73 500 kronor. Bara det retar upp mig till vansinne. Finns det verkligen någon anledning till att de ska ha så mycket betalt?

Jag var i Thailand när Laila Freivalds försvann från sin post, så jag har ingen bakgrundshistoria (men det verkar som hon själv tagit beslutet, men jag undrar lite varför HSB så hårt försvarar Lars Danielson. Det kommer med all sannolihet innebära missnöjesröster som i värsta fall tillfaller Alliansen och dess partier.

BTW - är det inte dags att Han Som Bestämmer utser en efterträdare, någon som inte är godsherre utan någon som har kvar rötterna från arbetarklassen. Göran Perssons väg har varit lång och jag tror att han har tappat lite av gnistan och dessutom fingertoppskänslan av vad en vanlig arbetare vill, behöver och kan kräva av ett arbetarparti.

Gör något! Annars förlorar socialdemokraterna valet och det vore en katastrof. Alliansen skulle åka in på ett bananskal och jag bara anar vad som i så fall kommer att ske de närmaste fyra åren. Intet gott i mina ögon.

Nu finns det bara ett alterativ - rösta på VP - om inte sossarna agerar.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 17, 2006 08:53 FM

Kommentarer

Det finns ett lätt sätt att stoppa drevet. Låt KU titta på in- och utpasseringslistorna från Rosenbad. Det är allt som behövs.

Varken vi medborgare eller media måste se listorna. Det räcker med att någon som inte är sosse gör det.

Skrivet av: Stefan datum: maj 18, 2006 11:12 FM

Att rösta på VP istället för S är väl ingen utväg? Deras politik är närmast utopisk: 200,000 jobb inom offentlig sektor, 6 timmars arbetsdag, företagarfientlighet... Kanske är det dags för arbetarrörelsen att modernisera sig och sluta demonisera företagen och företagarna - ty det är näringslivet som skapar skattebasen - grunden till skatterna, grunden till allt välstånd. Att bära röda fanor, skrika sig hes om solidaritet - samtidigt som man tjänar fantasilöner och bor i herrgårdar - går inte längre hem! Kan det vara så att borgarna bryr sig mer om Medelsvensson är S & VP gör? Hemska tanke...

Skrivet av: Attila datum: maj 18, 2006 10:23 FM

Att han använt regeringsplanet gör inte mig speciellt upprörd. för det finns många andr som gör det.

Det jag vänder mig emot är jans dittan och dattanbeteende. Minns, Minns inte. Minns helt plötsligt igen, men det var fel osv. Det gör att i alla fall jag undrar hur han sköter sitt arbete i vardagslag.

Jag tror faktiskt att gemene man inte gör kopplingen mellan mediadrevet och Alliansen. Utan ser bara ensidigt på det hela. Jag tror att det skulle gynna sossarna om de omplacerade honom eller att han avgår.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 18, 2006 08:14 FM

Nu vet vi ju faktiskt inte: Han kanske har fullgoda skäl att inte tala om vad han gjorde, betydligt viktigare sådana än en eventuell vid-sidan-om-historia men har han haft en sådan, än sen! Den lär han ju i så fall ha tvingats redovisa för frun (om han har en sådan).

Själv är jag dessutom inte helt övertygad om att drevet efter Danielsson och regeringen i den här saken verkligen gynnar alliansen. Jag tror att fler än jag börjar tycka att detta eviga KU-anmälande från alliansens sida börjar anta rent infantila dimensioner. Nu har det hela urartat till att bara bli ett cyniskt utnyttjande av de drabbade för billiga politiska poänger. Vore jag en av de drabbade skulle jag bli heligt förbannad över hur de borgerliga och massmedia utnyttjar tragedin på det här sättet.

Vad gäller det där planet, så har han ju faktiskt inte flugit ensam utan det har varit många som flugit vid varje tillfälle och om regeringen har ett flygplan så ska det väl användas också. Det kostar även när det står stilla.

Jag blir bara så trött på sådana här drev. Regeringen består av människor med fel och brister som alla vi andra och vad Danielsson gjorde eller inte gjorde hade inte spelat någon roll. Han hade inte kunnat förhindra tragedin, och om vi ställer krav på att politiker ska vara felfria, änglar eller Gud fader själv, då har vi snart bara rena gangsters som vill bli politiker, sådana där som hotar journalister med knäckta knäskålar om de skriver sådant som är obehagligt.

Skrivet av: Kerstin datum: maj 18, 2006 02:50 FM

KAS -jag tror nog mer på eller....
Claes, hoppas dina drömmar inte slår in :)

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 17, 2006 07:18 EM

Det känns som att han först ljög och sedan inte vågar ta tillbaka sina första påståenden och försöker rätta upp situationen med nya osanna uttal. Jag tror han inte vill ljuga längre men inte heller vågar komma med sanningen.

Skrivet av: Daniel datum: maj 17, 2006 05:13 EM

Jösses! VP är bara ett stöd åt såssarna. Samma med MP. När ska vi få politiker som kan mer än bara snacka smörja....tittar i stjärnorna....

Skrivet av: Claes datum: maj 17, 2006 01:33 EM

Trevligt Tiger
Stäm in och deltag i synofoni alliansen dirigerad av moderatdirigenten själv.

Kan det inte vara så att GP beslutat sig för att inte bry sig om den skandalmakaren med bihang.

Löneförhöjningen är lite plåster på såren bara för att Lars Danielsson skall uthärda alliansens och FR med fans alla skamliga angrepp.


eller...
KAS

Skrivet av: Kjell Sjöström datum: maj 17, 2006 10:03 FM

Bra bloggpost! Jag var själv inne på samma tema men ondgjorde mig över hans flygresa för närmare miljonen..

http://www.jinge.se/index.php/allmnt/lars-danielsson-och-paven-vid-baven.htm

Och så snodde jag Berglings coola bild, en bild säger mer än tusen ord! :-)

Skrivet av: Jinge datum: maj 17, 2006 09:07 FM