« Varningsbilder | Startsidan | Bloggkartan, hur funkar det med dubbelt boende? »

1 april 2006

Den som står i skuld är icke fri

"Den som står i skuld är icke fri", är ett bevingat uttryck som statsminister Göran Persson myntat.

Han måste verkligen har gjort en kovändning, med tanke på det hus och de stora ägor han och hustrun köpt. Där lär han stå i skuld. Länge. Men jag hoppas han inte valt amorteringsfritt :-).

Jag hörde att Danmark numera är helt skuldfria. De har betalat av sin statsskuld. Tänk om vi också kunde beta av statsskulden lite snabbare.

Rapporter kommer om att statens finanser är goda och överskott beräknas, som inte är intecknade för reformer eller annat. Ta av det överskottet och betala av statsskulden lite.

Enligt Riksgäldskontoret:

Statsskulden är 1293 miljarder kronor enligt Riksgäldskontorets senaste beräkning från den 28 februari, 2006.

Hur som haver. Borgarna kommer till ett dukat smörgårdsbord, om de nu vinner valet. Tyvärr lär smörgårdsbordet vara rensat och tomt när de är klara.

Jag fattar inte hur borgarna kan vara i majoritet. Vad tänker folk på? Har de kort minne? Eller är det så att många inte minns hur det var förra gången de lyckades knipa åt sig några år vid makten. De blev inte omvalda. Det säger en hel del.

Varför minskar vänsterpartiet? Gudrun kom tillbaka och höj siffrorna över 10 procent. Som det är nu är det en katastrof. Vart tar de vägen, de som tidigare röstat och sympatiserat med vänstern?

Borgarna får inte vinna valet.

Jag gillar inte sossarna,
men det finns inget annat alternativ.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 1, 2006 05:36 EM

Kommentarer

Hannelore, var får du din information om när statsskulden uppstod ifrån ??

Lever du i en annan värld än vi andra gör ?


Skrivet av: Michael datum: augusti 9, 2006 11:36 EM

Ni som nu sitter och inbillar er saker om när statsskulden kom till kan ju kika in på

http://www.rgk.se/

Att det som Göran persson säger skulle gå bra för sverige ser vi i alla fall inte på riksgäldskontorets hemsida...

Det är inte bara högerblocket som behagar blåljuga oss rakt i ansiktet.... tydligen är de alla lika stora kålsupare och Jag säger bara: minska på utgifterna och sluta premiera de som kommer hit i vårt land som pensionärer och som erhåller 10.000 skattefria kronor i månaden i äldreförsörjningsstöd trots att vi har många inhemska pensionärer som jobbat hela sitt liv i landet som erhåller betydligt mindre summor. Snacka om att sparka på sina egna !

Skrivet av: Michael datum: augusti 9, 2006 08:56 FM

En myt går vidare! Sossarna lever på den och folk tror på den. Jag kan bara gratulera. Går ni lika lätt på 1:a aprilskämt också?

Skrivet av: Claes datum: april 2, 2006 03:44 EM

Rubriken till en insändare jag hittade säger nog allt:

Höger(s)pöket är redan här

http://www.kuriren.nu/GEN_Forum_Threads.asp?ForumTypeID=2&ForumID=0&ForumThreadID=0&ForumMessageID=0&ArticleID=1146804&#MFA

Skrivet av: Hannelore datum: april 2, 2006 10:10 FM

Hela vår statskuld har tillkommit under blå regeringar absolut hela.

http://bloggarna.se/webedit/ace/news6.asp?newsid=52

klicka på länkarna och se hur.
Bloggaren KAS

Skrivet av: Kjell Sjöström datum: april 2, 2006 08:09 FM

"Det betyder att de flesta väljarna under 30-35, alltså en ganska stor del av väljarkåren, inte har speciellt stora kunskaper om vad som hände då."

Näe, folk under 35 år är inte bara analfabeter, utan tydligen idioter också.

Mer finns att säga, men orkar inte ge mig in i sörjan av okritiskt tänkande. Och Kerstin: Jag kvalar inte in gruppen "fattar ingenting eftersom jag typ är under 35 ba" - ity jag är över 35.

Skrivet av: Ulrika datum: april 2, 2006 12:58 FM

Det är kanske inte så konstigt att de borgerliga går framåt igen. Tiden går fort i vår ålder coh vi som är lite äldre minns ju. och vet ju hur det var, men det är redan 15 år sedan de borgerliga körde Sverige i botten vilket gjorde att socialdemokraterna kom tillbaka vid nästa val igen.

Det betyder att de flesta väljarna under 30-35, alltså en ganska stor del av väljarkåren, inte har speciellt stora kunskaper om vad som hände då, och orsakerna till att vi fortfarande har hög arbetslöshet ex. De flesta tror förstås att detta i huvudsak beror på en traditionell socialdemokratisk politik, eftersom det är detta parti som sitter vi makten just nu och tror att därför kommer byte vid makten att skapa bättre villkor.

Nu var visserligen inte socialdemokraterna oskyldiga i sammanhanget, men den verkliga dödsstöten sattes in av de borgerliga och detta har de yngre väljarna mestadels ingen aning om.

Skrivet av: Kerstin datum: april 2, 2006 12:31 FM