« Hemlösheten ökar | Startsidan | Djurplågeri »

1 februari 2006

Windows XP

Hoppas någon datornörd läser detta. När jag installerade nya datorn och skulle skapa ett admin-konto råkade jag av misstag klicka i en knapp med texten typ "Gör alla filer dolda för andra användare". Jag kan inte återskapa alternativet. Detta alternativ verkar inte vara så bra när jag ska installera en del program, som klagar att de inte kan läsa en viss fil – fast jag ser ju att den finns på plats.

Snart ger jag upp. Gamla datorn plockas fram igen. Men det måste ju gå att återställa? Om inte är XP mer puckat än vad jag har tyckte tidigare. Tacka vet jag Windows 98, 95 och Windows 3.*. Där kunde man skruva, optimera och ändra inställningar och det var riktigt roligt.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 1, 2006 07:45 EM

Kommentarer

Något ditåt men dolda hann jag se, eller i alla fall trodde mig se. Klicka inte på okända kryssval. Jag försökte installera ett program i dag som jag hade på gamla dagar, även den en XP, men installation bara bröts hela tiden.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 3, 2006 02:58 EM

Det stod möjligtvis inte "Vill du göra dina mappar och filer privata"?

Skrivet av: Patrik datum: februari 3, 2006 02:45 EM

Lite svårt att ge råd utan att veta vad det är för program och filer. Om det har något med Office att göra kan du läsa här t ex.

http://support.microsoft.com/?scid=kb;en-us;835404&spid=2488&sid=307

Vissa prgram kräver också olika versioner av Visual Basic/dll-filer.

Skrivet av: Hannelore datum: februari 2, 2006 08:49 EM

Jag hade Xp med Service pack 2 på andra datorn. Tack för tipsem om dessa forum.

Mattias Nej, det var det inte under installationen.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 2, 2006 03:34 EM

Är du säker på att programmen är kompatibla med XP?

Här ett forum som mest är till för att få hjälp med att rensa ut spyware ur datorn, men där finns några trevliga medlemmar som brukar hjälpa till med det mesta.

http://www.aawsupport.se/index.php

Annars har Pc Hemma och andra datortidningar supportfora där man kan få proffshjälp.

Skrivet av: Hannelore datum: februari 2, 2006 01:14 EM

Ntfs och det här krånglet har jag aldrighaft tidigare, men å andra sidan har jag aldrig ändrat några inställningar som admin. Det är två program jag hade installerat på min förra dator som inte vill låta sig installeras då de klagar på att de inte kan läsa filer. Aldrig varit med om det förut. Trixet Microsoftsupporten var inte mycket till hjälp.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 2, 2006 12:11 EM

Har du löst det?

Var hittade du den inställningen? Har sökt lite men inte lyckats hitta den... vad jag vet brukar det bara vara datornamn, adminnamn och lösen: http://www.petri.co.il/images/setup20.jpg (http://www.petri.co.il/install_windows_xp_pro.htm)

Eller var det inte under installationen?

Skrivet av: Mattias Wirf datum: februari 2, 2006 12:07 EM

Jag är ingen datornörd precis och vet inte om jag förstår problemet. Har det löst sig nu? Om man loggar in som admin borde man kunna ändra alla användarinställningar och även installera program utan problem. (I Kontrollpanelen under Användare och lösenord, eller hur det nu heter i XP).

Har Windows 2 k. Det är inte så stor skillnad. Jag vet att man bör använda sig av ntfs för att i detalj kunna styra användarrättigheterna. Man kan konvertera från fat till ntfs, men inte åt andra hållet utan att formatera om hårddisken.

Vilket filsystem använder du?

Skrivet av: Hannelore datum: februari 2, 2006 10:52 FM

Vill bara hålla med - Win XP är ett så användarvändligt att det inte går att använda när det strular. Ett stort fult virus.
Men jag gillar layouten! :-)

Skrivet av: Katja datum: februari 2, 2006 10:51 FM

Jag ringde Microsoft och skulle egentligen betala för supporten eftersom jag har en förinstallerad OEM-version av XP. Men jag charmade honom till att ge mig tips och råd gratis, annars skulle det ha kostat skjortan.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 2, 2006 10:34 FM

Du skulle ju alltid kunna testa Linux om du tjänner för att experimentera. Det liknar de äldre Windows systemen på sitt vis...

Skrivet av: Pelle datum: februari 1, 2006 08:44 EM