« Näktergalen har tystnat | Startsidan | Tragedi i Mecka »

12 januari 2006

Jobba svart

Jag fick förfrågan om jag ville göra ett jobb, men betalningen skulle ske svart och jag svarade att "Svarta pengar kommer inte på fråga.".

Ursakta om du tog illa upp av dom svarta pengarna. Jag trodde inte man skulle tycka det var jobbigt att jobba lite extra for 20 000, men eftersom du redan e sa formogen och inte behover dom sa hittar jag en annan. Men jag tackar annars for en jattebra sida.

Det är en principsak. Jag är inte förmögen. Men jag kan skilja mellan vitt och svart, mellan rätt och fel. Om alla betalade skatt som tänkt skulle skatten sänkas för alla, för så mycket skattefifflas det.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 12, 2006 07:32 FM

Kommentarer

Jag skulle gladeligen jobba svart, då jag som egenföretagare betalar 55% i arbetsgivaravgifter, skatter och allt vad de kallar skatten. Av pengarna som blir kvar ska dessutom 25% försvinna i moms. För att inte tala om bränsleskattena som gör ännu större hål i plånboken.

Därför tänker jag göra mitt bästa att smita undan skatter tills skattetrycket är nere på iaf hälften av dagens läge, vilket inte kommer ske med den röd-gröna sörjan som styr det här landet.

Jag tänker inte betala massa skatter bara för att massa puckon i det här landet vill se skattepengarna gå till bidrag till lodisar, knarkare, kriminella och andra som inte gjort ett handtag i hela sina liv.

Skrivet av: Fredrik datum: mars 4, 2006 07:06 EM

Jag ser inga problem i svartjobb då och då; man bör inte försörja sig hela tiden på det, ger bara problem i längden. Men 20 papp extra under bordet hade jag inte tackat nej till.

Skrivet av: Daniel datum: januari 16, 2006 12:24 EM

"Om alla betalade skatt som tänkt skulle skatten sänkas för alla, för så mycket skattefifflas det."

Ett rimligare alternativ är politikerna skulle hitta nya utgiftsområden eller lägga mer pengar på de som finns. Inte att sänka skatten.

Skrivet av: Dennis datum: januari 15, 2006 09:43 EM

Glömde skriva att jag när jag var ung och dum jobbade både svart och vitt.*rodnar* Något jag ångrar idag både med tanke på pensionen och min mer mogna moral.

Skrivet av: Iréne datum: januari 13, 2006 06:12 EM

Jag skulle ta svartjobbet direkt. För att kunna betala restskatten...

http://www.rolfner.se/index.php?blog=2&title=idag_gnall_och_klagan&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Moment 22? Japp.

Skrivet av: Monica datum: januari 13, 2006 12:06 EM

Du har onekligen en stark moral och är pricipfast. Jag betalar också gärna skatt för att dom som har det sämre än mig ska ha ett skyddsnät. Att bara ta mot vita pengar är en solidarisk handling, något som nästan anses föraktfullt idag. Tyvärr.

Skrivet av: Iréne datum: januari 12, 2006 08:22 FM

Jag har också blivit erbjuden att jobba svart och tackat nej, och blivit väldigt obekväm att ha att göra med.

Appråpå jobb, de senaste dagarna har jag blivit erbjuden tre jobb (varav två har jag tackat nej till, och den tredje ska höra av sig om någon vecka). Men jag har lärt mig en läxa, jag ska ge f-n i att söka jobb i Malmö, jag får dem bara! (utom det jobbet som jag verkligen vill ha).

Skrivet av: Linnea datum: januari 12, 2006 08:21 FM