« Tomten har fått fnatt | Startsidan | Ättika mot rökdoft »

20 december 2005

Firade avvisning med skumpa

Mycket som står i tidningarna ska tas med en nypa salt, i alla fall när det gäller våra kvällsblaskor. Men DN har jag i alla fall någorlunda förtroende för, än så länge.

Tjänstemän på Migrationsverket i Solna har på kontorstid och i verkets lokaler med champagne firat avvisningen av en asylsökande familj med ett svårt sjukt barn.

Men kopiorna på mailen gör att det nog finns bra mycket korn av sanning i denna artikel. Det skrämmer mig att de som arbetar vid migrationsverket har denna attityd att fira avvisningar. Vad är det att fira? Andra människors tragedi?

Det var denna familj det gällde.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 20, 2005 05:36 FM

Kommentarer

Migrationsverket är måltavla nummer 1 för intressenter inom migrationsbranschen.

Attackmedlet är avfyrningsbenägna media - möjligen köpta av intressenterna i fråga - som villigt levererar verksamhetsstörande och personförföljande texter som presenterar "sanningar" för den i regel ganska oinsatta allmänheten. Helt okritiskt framhåller media särintressenternas argument om att få stanna som om de vore absoluta sanningar.

Intressenterna inom migrationsbranschen är
förstås personer/Organisationer som säljer paketresor för export av människor till bidragslandet Sverige.

En mindre känd men betydligt farligare intressent är den grupp religiösa aktörer inom en mycket expansiv världsreligion, som avser besätta världen. Till skillnad från Bibelns uppmaning att göra detta, så tas där skrifterna på bokstavligt allvar. Denna grupp har naturligtvis som metod att svärta ned och försvaga de myndigheter som förhindrar den pågående expansionen.

Om de tar makten i Sverige kan vi säga adjö till allt vad tryckfrihet heter. För att inte tala om personlig frihet, mötesfrihet, yttrandefrihet, humanism, jämlikhet, feminism, homosexualitet...

I namn av "humanism" lurar de oss svenskar att gå deras ärenden. Skickligt.

Lycka till, du hjärtegoa svensk! Men se upp vad det är du luras att tro på.

Skrivet av: Rebecka datum: december 23, 2005 09:38 FM

När systemet snarare än individen härskar - ges rötägg fritt spelrum, ity de kan gömma sig bakom det. En brutal uppvisning av empatisk oförmåga - det luktar onekligen 30-tal...

Skrivet av: Henry datum: december 21, 2005 02:24 EM

Utan att för den skull hävda att det är något skäl för en ursäkt så skulle jag gissa så är det så att man firat att bli av med en gammal surdeg till ärende snarare än att kicka en familj ur landet. Men pysslar man med asylärenden och familjekriser varje dag är snart varenda en mer eller mindre likvärdig, det blir enda sättet att hantera den dagliga tragiken som handläggare. Socialare har en liknande situation, if I'm not mistaken.
Du vill ju inte heller ha JK på dig för långsam handläggning av ett skyndsamt ärende för den delen heller.

Sakförhållandena kan förstås vara mer pikanta, men det lämnar jag åt framtiden att visa bevis på.

Tragedi är det hur som helst. Colamannen säger - släpp blattarna fria, det är ju jul.

Skrivet av: littlemeancolaman datum: december 20, 2005 08:47 EM

Man blir så ledsen och uppgiven, vad är det för människor som jobbar där??? Är det ett mål de har, att lyckas köra iväg andra, hjälpsökande, människor?

Skrivet av: crrly datum: december 20, 2005 06:27 EM

Hade "migränverket" varit ett program för datorer hade alla skrivit och klagat med orden "Lägg ner samt gör om och gör rätt"

Skrivet av: Claes datum: december 20, 2005 03:28 EM

Förbannad och frustrerad...mejlet visar i sin dumhet vad för kultur som råder på det jobbet...annars skulle ingen ha kommit på tanken att skriva det.
Samtidigt är det bra att det kommer fram - det är bra mycket viktigare än att få veta vem i kändisvärlden som har färgat håret..

Skrivet av: Heli datum: december 20, 2005 01:36 EM

Läste det i natt och blev lika upprörd! Ursäkten att det inte var riktig champagne utan bara "grekiskt vin" gör det hela ännu värre. Människan fattar inte ens vad det är som är det stora felet i deras handlande. Det avgörande är ju inte om dom firar i champagne eller apeslinjuice (även om alkholförtäring på tjänstetid är ett fel i sig och kan förklara deras idioti rent allmänt) utan att dom är grymma och okänsliga nog att fira en avvisning. Det är så fel människor på fel jobb som det bara går!

Skrivet av: Hexi datum: december 20, 2005 01:24 EM

Ja, det känns verkligen hemskt att kalla sig svensk när man får veta sådanda saker.

Som sagt, vad finns det att fira? Egentligen...

Skrivet av: Linnea datum: december 20, 2005 09:00 FM

Jag blir så himla arg, ledsen och förbannad när jag hörde det här på nyheterna nu på morgonen...

Det är väl människor det handlar om - jag skäms för Migrationsverket...

Skrivet av: sara datum: december 20, 2005 07:11 FM