« Bloggtreklöver 89 | Startsidan | Alla goda ting är tre »

21 november 2005

Tiggare i Prag

MT fick hicka och lade in två Bloggtreklövrar eller så var det skit framför skärmen :). Att ta bort den ena innebär att hela skiten måste "rebuildas", en klar nackdel med MT, eller så har jag missuppfattat det hela. Ändringar i kommentarer går att göra eller i enstaka inlägg, men ta bort ett inlägg – det är värre.

BTW - jag tog många fina bilder i Prag och när tiden lider lägger jag upp dem under Dagens bild, det blir väl efter flytten misstänker jag då jag äntligen kommer att få lite mer fritid. Mer fritid är lika med mer ork att skriva i bloggen och framförallt läsa andras bloggar. Det har varit lite si och så med det den senaste tiden.

Men två bilder från Prag lägger jag in nedan. Tiggarna var många och de låg i de mest förnedrande ställningar och folk nästan klev över dem. Det berörde mig. Det är inte värdigt. Ingen ska behöva förnedra sig så. Sista kvällen var den en kille som hade en hund under jackan. Han fick alla mina mynt. Säkert hade han lånat hunden, men hunden triggade mig att ge lite pengar i förhoppning att en del av slantarna i alla fall skulle gå till hundmat.

Tiggare i Prag

Tiggare i Prag

På tal om att inte lägga ut bilder på barn och barnbarn, då det tydligen missbrukas. Bilden nedan har ingen någon större nytta av. Gissa vem det är? Jo, min dotter håller på och omskolar sig till svetsare. Det är strongt gjort. Hon följer i mina fotspår. När jag var i hennes ålder omskolade jag mig till teletekniker, från att ha jobbat inom vården.

Min dotter omskolar sig till svetsare

Synd att hjälmen är på.
Hon är faktiskt riktigt söt.
Vetesjutton vem hon brås på :).

// Annica Tiger

Annica Tiger november 21, 2005 08:54 EM

Kommentarer

Usch! Bilderna på tiggarna i Prag var som en rejäl tjong i magen, sitter med tårar i ögonen.Jag nästan skäms som sitter inne i värmen med en kvällsfika.
:(

Skrivet av: Karina datum: december 1, 2005 09:45 EM

Joakim - tack det var kul att du gillade bloggen. Ja, jag var tvungen att gå tillbaka till texten 1999 och läsa vad jag skrev. Att han dog i förtid var en stor förlust, men han lever vidare i mångas hjärtan, bland annat i mitt.

Pizza - jag hoppas den smakade bra för mannen i Prag.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 29, 2005 08:34 FM

Jag var i Prag i våras och upplevde samma sortens tiggare som du gjorde. Vi hade en pizza för mycket, när vi passerade en utav dem lämnade vi pizzan, han reste sig upp och kollade i kartongen när vi gått en bit - en varm pizza - så drog han sedan in den under sig och fortsatte med sin kopp i sina händer på sina bara knän, för att sedan få sig en välförtjänt och kanske första (i våra ögon) "välsmakande" måltiden på länge.

För övrigt måste jag säga att detta är den första INTRESSANTA och organiserade sidan jag sett av någon person över 25 år. Vad som tog mig till sidan var dina ord på din gamla sida den 17:e Februari 1999 - dagen efter då Björn Afzelius dog-

Skrivet av: Joakim Ringstad datum: november 29, 2005 02:15 FM

Lika cool som morsan sin :)

Skrivet av: anna datum: november 23, 2005 11:30 FM

Nej, index uppdateras inte, inlägget ligger dubbelt både under index, kategori, månad och dagens. Som tur är händer det inte så ofta att jag får hicka, eller MT.

Jo, röra har jag också just nu,
men mitt är tidsbegrsänsat.

Hoppas det fixar sig hos er innan julen.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 22, 2005 04:18 FM

Vilken fråga! Klart att hon är lik mor sin!

Skrivet av: Angela datum: november 21, 2005 11:04 EM

Du behöver inte rebuilda allt. Du raderar det inlägget och sedan sparar du det senare inlägget så försvinner det du tagit bort i navigeringen men ligger kvar på webben men det kanske spelar mindre roll. Index uppdaterar ju också när du sparar ett inlägg på nytt.

Hoppas flyttbestyren går bra, vår röra här går sakta :(

Skrivet av: Carina datum: november 21, 2005 09:00 EM