« Orkar inte sätta en titel :-) | Startsidan | En grisorgasm varar i 30 minuter men nassarna kommer att ha kollektiv klimax i veckor. »

19 september 2005

Hundägare är nog lite underliga?

En vecka utan radio, TV eller tidningar är svårt för en som jag, som är en riktig nyhetsfreak. Men när det gäller kvällstidningarna är det precis som om något hänt under denna vecka. B. hade köpt tidningarna i dag och jag bläddrade igenom dem nu när jag kom hem. Bara skvaller var min första reaktion.

Runar: Det är synd om Carolas nya kille....Jaha?

David Beckhams pappa sägar att sonen slår sina barn...Jaha?

Släkten i krig mot Charlotte...Jaha?

Titta – så bor Britneys bebis...Jaha?

Därför har vi sex med exet...Jaha?

Den enda artikeln jag läste var den om hur djuren har det efter orkanen. Hundarna är galna av hunger. Bilderna som visar hur två pitbullhundar försöker döda en jättestor tjur var känslomässigt starka, i alla fall för en djurvän som mig. Hundarna sköts. Jag hoppas tjuren överlevde.

Jag vet att jag aldrig skulle ha lämnat mina hundar, vad som än hände - hellre skulle jag ha dött med dem. Så starka känslor hade jag för mina New Foundlandshundar och det är en av förklaringen till att jag inte vill skaffa en ny njuffe. För varje hund som jag var tvungen att avliva, två på grund av cancer, Nalle på grund av ålder (han blev otroligt gammal för att vara en njuffe) och så lilla Smulan, vars lungor sprack och den smärtan att se hur hon led innan hon fick somna in, sitter kvar i min kropp. Jag kan känna den nu i skrivande stund, smärtan sitter som en knut i bröstet.

Djurvänner är nog lite underliga? Eller så är det icke-djurvänner som är det? Vad detta säger om mig får andra tolka.

Några citat av andra om just hundar.

Ju mer man ser av människorna, desto mer uppskattar man sin hund. Madame de Staël (1766-1817)

Du kan säga vilka dumheter som helst till en hund. Den kommer ändå att ge dig blicken som säger: – Åh herregud du har rätt! Det skulle jag aldrig ha kommit på själv. Sean Connery

Du kan läsa fler citat om hundar på denna hemsida.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 19, 2005 07:54 EM

Kommentarer

Anser att det är icke-djurvänner som är de underliga...

för hur kan man vara inte vän med ett oskyldigt djur?

Skrivet av: Nina datum: september 22, 2005 08:35 FM

"Tomma mediakalorier". Vilket bra uttryck!

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 21, 2005 06:20 EM

Håller med dig, Annica!

Sedan dagarna i Vikarbyn i somras har jag drastiskt skurit ned min mediekonsumtion > Metro + City går bort på morgonen och jag köper inte heller Expressen och/eller någon facktidning på vägen hem från jobbet. (Läser DN, det gör jag, sakta och länge på morgonen.) Skvallyssnar allt mindre på radio > *väljer* istället musik som passar känsloläget. Som du säger > "jaha"-faktorn när det gäller de flesta gratis-/köpetidningarna är väldigt stark. Tomma mediakalorier är inte bra för medvetandet ...

BaraVara-Lars

Skrivet av: Lars datum: september 21, 2005 04:16 EM

För att inte tala om alla dessa djurförsök :(. Djurtransporter som är vidriga.
Djuren har lika stor rätt att behandlas värdigt som vi människor. Ett djur som är ett djur som är avsett för slakt, ska i alla fall fram tills dess leva ett gott lov och få ett gott avslut, det vill säga slaktas utan att plågas.

Vi människor är de värsta rovdjuren. Vi kan inte ens behandla varandra på ett sjust sätt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 20, 2005 05:01 FM

Precis som vi borde och skulle kunna utrota fattigdomen och stoppa våldet mot kvinnor så borde vi utrota djurplågeri. Det finns ju absolut ingen anledning i hela världen att fortsätta. Skönt att läsa en djurväns tankar där det självklara framstår så självklart. :)

Skrivet av: Håkan (hakke) datum: september 19, 2005 11:59 EM