« Dödsskjuten man var inte terrorist | Startsidan | Det finns ett litet trasigt barn... »

24 juli 2005

Lätt att bli spelberoende

Det har varit problem med både mobilnätet och Telias datanät i Kungsängen och nu även i dag i Bro. Vi skulle lämna mina stående tipsrader, B:s V65:a, tanka min bil och ta ut pengar. Det var ingendera av detta som gick att göra. Bankomaten stängd, det var den även i går i Kungsängen. Tanka via mitt vanliga Electronkort gick inte, fanns ingen förbindelse mot banken. Det var bara att hala upp mitt Visa Gold och göra på det gamla goda viset på macken, en slip. Det gick inte heller att lämna in varken tips eller trav.

Då tänkte jag att jag skulle kolla om jag inte kunde lämna in raderna det via nätet. Det var däremot inga problem. Sidor som Svenska Spel och ATG skulle kunna göra vem som helst spelberoende. Jag har mina stående rader och de lär väl slå in samma dag som jag dör typ, men jag kan inte sluta eftersom jag kan raderna utantill. Det är inga större summor, men jag har tipskort och jag behöver inte hålla reda på de småvinsterna som ramlar in. Mer än några hundralappar har det hitintills inte blivit. B. tippar gärna både V65 och V75 och det handlar inte heller här om några större summor. Mer lite för skojs skull, han gillar trav rent generellt.

Men jag har kastat alla lösenord. Aldrig mer att jag besöker dessa sidor igen. Jag är inte i farozonen, men jag tyckte inte om känslan av hur lätt det gick spela. Hur lätt vore det inte att sätta på sig spenderbyxorna och skrapa Triss, långt fler än tänkt från början.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 24, 2005 04:02 EM

Kommentarer

Det här helt klart livsfarligt, på samma sätt som med dessa privata poker- och spelsajter.

Det läskiga tycker jag är att det är statliga Svenska Spel och ATG vi pratar om, som ska motverka spelberoende och egentligen göra det lite "svårare" att spela ur min synvinkel. Det känns... fel. Jag har dock inte slängt lösenorden än, det är kul att gå in och "slöspela" ibland. Bingospelen är stimulerande. :)

Skrivet av: Robin datum: juli 25, 2005 05:29 EM

Jag är min fars motsats. Därför röker jag inte, dricker inte sprit, slåss inte och spelar inte. Genetiskt sett är jag väl i riskzonen och det är därför jag är så försiktig även om jag varit snusare, dricker ETT glas vin PER ÅR och köper en Triss ytterst sällan.

Det jag ville ha sagt var att min far seplat Keno i många år, samma rad. För några veckor sedan tröttnade han. Då gick alla nummer in plus Kung Keno. Det grämer honom. Han förlorade 150000 kr. Jag förstår inte det där. Hur kan man förlora något man aldrig haft? Och det heter spel av en anledning.

Skrivet av: Jontas datum: juli 24, 2005 07:22 EM

De flesta kan nog hantera det.

Men lättillgängligheten att kunna sitta hemma kan nog bidra till att fler blir spelberoende än om nu inte det var så enkelt att spela.

Men fler står och bankar på dörren, fler hemsidor vill tjäna pengar på dem som gillar att spela. För att inte tala om alla poker- och casinosajter.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 24, 2005 06:33 EM

Jag slängde in en trisslott, en tialott och en bomben idag. Jag spelar inte för mer än ett par hundra i månaden trots att jag har konto på svenskaspel.se. Det har hänt att jag spelat för mycket mer än så när jag haft mer pengar än vanligt, men jag har aldrig känt suget att försöka vinna igen dem när de är slut så jag antar att jag inte ligger i farozonen för att trilla ner i spelträsket, trots lättillgängligheten på svenskaspel.se.

Skrivet av: Mats Andersson datum: juli 24, 2005 05:15 EM