« Kvinnor är djur | Startsidan | Bloggtreklöver 51 »

29 maj 2005

Personliga funderingar runt Bloggforum 2.0

Bloggforum 2.0 var ett mycket lyckat arrangemang, jag får tacka både Erik och Stefan. Kul att se att så många kvinnor deltog både i paneler och som publik. Lite av den kritiken jag och andra framförde efter Bloggforum 1.0 kanske förde något gott med sig?

Jag vill även tacka min panel, Sara, Johnny och Bengt som var både engagerade och "engagerande". Jag vill även ge publiken ett stort tack. Många frågor ställdes och jag hoppas de flesta gick därifrån och kände sig nöjda, kanske förhoppningsvis uppmuntrade att starta en egen blog?

Tyvärr blev det lite tidsbrist mot slutet, så vi hann inte riktigt med allt, exempelvis hur trackbacks fungerar och hur de ska användas. Jag hann inte heller med att prata om det jag hade tänkt avsluta workshopen med.

Tidsbristen får jag som moderator ta ansvar för, men det var svårt att bryta paneldeltagarna rakt av eftersom det hela flöt av bara farten. När man har roligt går tiden fort, och roligt hoppas jag att både panelen och publiken hade.

Det var svårt sedan att välja vilket forum jag skulle gå på efter vårt, jag valde "bloggar som kultur och litteratur". Panelen där gjorde bra i från sig, Risto Pakarinen var en positiv fräsch fläkt i panelen och Sanna var hur cool som helst.

Jag följde inte med på eftersnacket/efterfesten. Jag tror nog att det hade varit trevligt, men trots vad många kanske inte tror (eftersom jag bloggar) så är jag både blyg och ogillar större folksamlingar. Jag vet inte hur många mingelinbjudningar jag tackat nej till på grund av det.

Jag fick många nya ansikten bakom bloggarna. Åsa och Anette bakom Entreprenörsbloggen. Jag fick skaka tass med Håkan och krama om Åsk som inte bara är en färgstark personlighet utan lika färgstark och vacker till utseendet. BTW - lycka till Åsk med både det ena och det andra :). Mats hann jag språka lite med, men Mats - var var du? Jag såg dig inte.

Nu väntar jag med iver på en podcasting från Steffanies workshop - avancerad bloggning, ja - från alla andra forum och eventuella rörliga bilder.

BTW - Gudmundson skulle knäcka extra som stand up-komiker. Tack för många glada skratt.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 29, 2005 10:32 FM

Kommentarer

Ojoj, här får man röda äron. :) Det var kul att få kramas, bara synd att man inte hann prata mer mellan debatterna eftersom det fanns för lite tid. Otur för mig missade jag den sista panelen med Gudmundsons standup-rutin eftersom jag satt utanför och fyllde på magen med pasta. ;) Tack för tillyckaönskandet - det finns en offciell "vi väntar smått" bild på mig och pappa-to-be här; http://ad-rag.com/121110.php

Skrivet av: åsk datum: maj 31, 2005 10:20 FM

Det var faktiskt ett evigt rännande, i alla fall för oss rökare som snabbt fick åka ned till entrén för att ivrigt suga i oss våra giftpinnar :) innan nästa begivenhet. Men roligt var det. Och Sanna - jo det är du :). Mats, vi får försöka ses vid nästa bloggforum, fast du har ju så lång resa upp till Tokholmen. N|. synd att du inte kom. Håkan, kul att vi är rörande överens om Åsk.

Tack alla.
Jag hade jättekul.
Hoppas att alla andra hade det också!

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 31, 2005 05:43 FM

Ja, var höll jag hus? Jag missade en och annan som jag verkligen velat hälsa på, men med tanke på att tiden var så knapp mellan debatterna så var det inte så konstigt.

Jag såg dig fara förbi som hastigast men fick aldrig tillfälle att säga hej. Trodde du skulle komma med ut efteråt, men nu är det som det är. Kramen tar vi nästa gång. Den är du väl värd efter alla år som html-lärare, dagbokslänkare och allmän inspirationskälla.

(Sista stycket har jag även skrivit i en kommentar på min blogg så om någon tycker sig känna igen det jag skrivit så är det inte omöjligt. :) )

Skrivet av: Mats Andersson datum: maj 30, 2005 04:50 EM

Det var jättekul att få träffa dig "på riktigt", Annica!
Men jag cool? Näe, inte då. ;)

Skrivet av: Sanna datum: maj 30, 2005 09:54 FM

Som tidigare sagts, och som kommer att sägas åtminstone en gång till, var det väldigt trevligt att äntligen träffa dig, Annica. Hoppas det blir fler gånger.

Ett tack också för din - ska vi kalla det för tillrättavisning - i första sessionen, att vi inte ska glömma bort alla de tidigare bloggliknande forum som funnits i webbens tidigare historia.

Och så vill jag ju hålla med dig om Åsk...

Skrivet av: Håkan Kjellerstrand datum: maj 30, 2005 01:46 FM

.Som sagt var..tack så jätte mycket Annika för en givande seminarium..
Jag kommer att blogga som jag sa åt dig om kvinnor +55 och den åldersrasism vi lever i bara jag får landa lite från resan hem upp hit...

/Sofia

Skrivet av: Sofia datum: maj 29, 2005 10:50 EM

Hej och tack själv! Det var jättekul att träffa dig och alla andra som man bara har följt via datorn. Det var verkligen ett kul arrangemang!

Skrivet av: Anette Blomqvist datum: maj 29, 2005 09:35 EM

Det är självspäkelse att läsa om hur lyckat det var... Gah, vad jag ångrar mig... särskilt nu när det visade sig att vår ekonomi klarade sig rätt bra...

Skrivet av: N|. datum: maj 29, 2005 03:55 EM

Hej Annika!

Tack för igår, även om jag inte hörde just din panel (det fanns så många bra att välja på, nästa gång borde de inte gå parallellt!), så var det, även den här gången, roligt att träffa dig.

/David

Skrivet av: David datum: maj 29, 2005 02:02 EM

J a g fick lära mig trackback i alla fall, alltid något ;-)

Skrivet av: Johnny datum: maj 29, 2005 11:47 FM

Nu finns Avancerad blogging-workshoppen för nedladdning hos undertecknad:

http://www.steffanie.net/archives/2005/05/lyssna_pa_avanc.html

Filen är helt oredigerad!

Skrivet av: steffanie datum: maj 29, 2005 11:40 FM

Tack själv Annica - och jag håller fullkomligt med dig om Gudmundson - han var fantastiskt rolig!

Skrivet av: sara datum: maj 29, 2005 11:26 FM