« Blandad kompott | Startsidan | Maskrosor och Maskrosbarn »

9 maj 2005

Lindas Skugges tankar om bloggar

Linna&Linda...om veckans hetaste samtalsämnen.
På söndagarna har Linna och Linda en helsida i Expressen där de tycker till om veckans snackisar. Linda har förresten själv börjat blogga, fast i mer organiserad form, tillsammans med andra kollegor, då det publiceras i Expressen.

I går i veckans snackisar togs bloggar upp. Jag tyckte att Lindas funderingar var roliga och mailade och frågade om jag fick citera henne rakt av och svaret var att det fick jag göra.

Så här har ni texten.
Skjut inte budbäraren.

// Annica Tiger

Nedan ett direkt citat av Linda Skugges tankar
om bloggar från sidan 35 i gårdagens Expressen.

Har ni provat att läsa de s.k kända bloggarna? Jag har försökt att läsa Errata och Erik Stattin men de är så vansinnigt långtråkiga att man får panikångest och måste genast slå upp första bästa Expressen och läsa om Olinda för att kunna andas igen.
  Bloggtyperna tjatar om permalänkar, RSS och trackbacks.
  Som om människor bryr sig om tekniken, och då menar jag vanliga människor, inte navelskådande bloggare som försöker förlänga sina kukar med detta tekniktjat.
  Det är väl inte tekniken i första hand som är det viktiga, det är ju innehållet. Om innehållet är långtråkigt, finstilt och med massa referenser man inte hajar så är ju den finfina tekniken helt i onödan.
  Skriv om lite mer intressanta saker istället istället för det där högtravande bajsnödiga – skriv hellre ATT ni är bajsnödiga och vilket toapapper ni föredrar, mjukt eller litet strävare så det river till lite, hahaha, sorry men jag kunde inte låta bli.
  Men ni superbloggare borde loosen up lite.

Annica Tiger maj 9, 2005 05:35 FM

Kommentarer

Underbart! För en gångs skull så skrev Skugge något bra :-P För det stämmer fan... (och jag som precis skrivit ett inlägg om Wordpress! :-D)

Skrivet av: Mattias datum: maj 11, 2005 01:07 FM

"inte navelskådande bloggare som försöker förlänga sina kukar med detta tekniktjat" Bara jag som för tankarna till att det kan uppfattas som kränkande?

Skrivet av: Jag datum: maj 10, 2005 10:07 EM

Jag instämmer med Researcher, och kan inte låta bli att haka upp mig på Skugges språkbruk. "Ni superbloggare borde loosen up lite." Snygg svenska. Skugge kanske borde gå om lågstadiet?

Skrivet av: Gustav datum: maj 9, 2005 02:13 EM

http://www.atiger.pp.se/ en mycket gammal adress.

Men det jag ville med att citera Lindas text var att visa att vi som bloggat länge inte ser med samma ögon som de som nyss har upptäckt bloggen. Det kan vara nyttigt att sätta på sig blåbärsögonen ibland.

Att Erik råkades nämna tror jag inte att han bryr sig så mycket om. Men för en nybörjare kanske Eriks blogg är lite "tung" och svårförstådd.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 9, 2005 10:41 FM

Och så har Linda uppmärksammat sin närvaro i Annicas blog, dock utan att länka till det här inlägget med en permalänk ;)

http://expressen.se/bloggen/linda/#111562477331381724

Skrivet av: Per Axbom datum: maj 9, 2005 10:28 FM

Det är lite typiskt Linda S.
Det handlar inte om teknik - det handlar om användarvänlighet. Fast det är klart - skrämmer man världen med såna bilder som i Bon så lär det knappast vara vänlighet som hon tänker på...

Skrivet av: N|. datum: maj 9, 2005 08:36 FM

Jag skrev om att media har fått blogghicka. Det finns liksom en sak de missar tycker jag...

Linda både skjuter bom och går bet samtidigt...
http://w1.872.telia.com/~u87219511/blog/2005/05/media-har-ftt-blogghicka.html

Skrivet av: Bengt datum: maj 9, 2005 07:47 FM

haha - fy vad kul!

Skrivet av: sara datum: maj 9, 2005 06:32 FM