« Skjut först och fråga sedan | Startsidan | Hall of Fame »

8 april 2005

Levande flådd

Djuren flås levande i Kina för att bli pälsar i Europa. Jag har skrivit förut om hur illa hundar och katter behandlas och att även de flås levande. Har du inte läst den texten gör det. För där ges exempel på hur det fifflas och fufflas med pälsarna. Bakom exotiska namn döljs den nakna sanningen.

Tvättbjörnarna röner tydligen samma hemska öde.

Djurens rätt kämpar för ett importförbud av framför allt katt- och hundskinn.

Ytterst ansvarig för frågan är jordbruks- och konsumentminister Ann-Christin Nykvist.
– Hon har drivit den frågan i ministerrådet för att försöka få till stånd ett importstopp i EU, säger pressekreterare Anders Grönvall.
– Men vi har upptäckt att det blir svårt att få igenom det här. Vi har stött på patrull om man säger så, säger han.

Stött på patrull? Och? Är vi en lydstat under EU. Kan vi inte stifta svenska lagar? Förbjuda import till Sverige? Föregå med gott exempel och sedan försöka påverka resten av Europa via EU? Jag ger mig sjutton på att det där med att "stött på patrull" är den vanliga gamla visan. Olika intresseorganistation kör lobbyverksamhet och sätter käppar i hjulen för att gynna sina egna intressen. Det kan inte vara omtanke om djuren och hur pälsarna produceras, bland annat då i Kina – men det förekommer även i andra länder.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 8, 2005 05:44 FM

Kommentarer

Är dock säker på att det fuskas väldigt mycket i denna bransch, var på tapeten för något år sedan, då detta fusk togs up.

Skrivet av: Henrik, den andre datum: april 9, 2005 08:27 EM

Fast allt skinn produceras inte på detta makabra sätt. Slaktdjur, som levt ett gott lov och slaktas på ett humant sätt, kan ju bli handskar till slut.

Själv använder jag inget plagg alls som är gjort av djur (mig veterligen), förutom ull.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 9, 2005 07:45 FM

Sedan jag hörde talas om detta för första gången så har det kännts annorlunda att ta på sig skinnhandskarna... skinn finns ju i så mycket man använder, dagligen :-/

Skrivet av: Henrik, den andre datum: april 8, 2005 10:42 EM