« Moderaternas moralbegrepp | Startsidan | Tråkig utveckling »

11 april 2005

.htaccess-filen fungerade

Jag måste säga att .htaccess-filen uppfyllde sitt syfte. Inte ett enda referrerspam från Tyskland längre, sjukhuset som med fula medel använder referrerspam som sökmotorpositionering. Ja, jag tycker faktiskt att det är fula metoder.

Nu funderar jag på att lägga upp en liknande .htaccess-fil i gästboken på guiden, för där har det börjat spammats á la masse från Ryssland. Egentligen tycker jag att det är fördjävligt att man ska vara tvungen att hålla på och blockera spammare via .htaccess-filer, men det verkar vara effektivt.

Det är ju inte fråga om att hindra någon från att använda sin yttrandefrihet precis. Men min hemsida är min, likt mitt hem är min borg.

Jag har varit lite off på nätet både i går och i dag.
Flytt och annat pyssel IRL som haft högre prio.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 11, 2005 12:38 EM

Kommentarer

Egentligen inte skillnad. Just bloggar verkar vara mer utsatta för refererspam då de så lätt hittas på olika pingtjänster.

Referrerspam är ett effektivt sätt att fångas upp av sökmotorerna om den som man spammar har exempelvis en öppen statistikfunktion där senaste besökare visas. Indexeras den av en sökmotor så vips har den som spammat gått på plus.

Men det är samma sak i vanliga gästböcker och i andra fora. Men då brukar de få skriva in det manuellt. Oftast i alla fall. Ligger det sedan kvar så indexeras deras url.

Visst blir man lätt lite trött på eländet.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 12, 2005 01:09 EM

Hej Annica!
Vad är det för skillnad på "vanlig gästboks- / kommentarsspam" och det du kallar "referrer-spam"? Skiljer sig metoderna i hur de fyller i formulären - har jag missat något nytt?

Mitt gästboksscript är numera fullt av spärrar mot vissa ip-nummer och fraser, och det är väldigt effektivt ihop med extrafältet i formuläret (som din dagens anti-spamruta). I stort sett ingen som inte kan svenska kommer igenom.

Synd att man måste ha sådana långa haranger med tillägg som slöar upp systemen. Och spammandet tar säkert upp en hel del onödig bandbredd på nätet. :=(

Skrivet av: Eva-Lena B datum: april 12, 2005 10:59 FM