« Bloggtreklöver 40 | Startsidan | Rabies, inte om utan när »

13 april 2005

Google in på bara kroppen

Eller djupt inne i datorn i alla fall.

Börjar inte Google bli lite väl närgången :)?

När jag startade datorn så stod det med grön text Google på skärmen. Jag kliade mig lite i huvudet och tänkte att nu jäklar har Google tagit min dator i besittning.

Jag tog en kopia på registret. Jag gjorde en sökning på Google via regedit och fann en hel del värden och nycklar, relaterade till Google. Vad gör nyckeln Winsock Google för nytta? Jag hittade flera sådan nycklar och värden som jag deletade rakt av, samt några till som jag tyckte verkade vara malplacerade. Jag har inte installerat något program från Google. Vad gör Google i datorns register?

Med stor bävan startade jag om datorn. Det hade inte varit kul att gräva fram kopian av registret och grotta med det. Men vad jag kan se funkar allt okey. Ta i trä!

Jag kom sedan på orsaken till varför det stod Google vid uppstarten. Jag hade dammat av tangentbordet (Logitech) och kommit åt Search-knappen. Men å andra sidan, det är ingen förklaring till varför Google nästlat sig in på så många andra ställen i registret.

Update:

Just det. Tisdag. Jag fick en alert från Microsoft. Det är första tisdagen i månaden som det är den stora patchdagen. Det är inte kul att stånka ned patcharna via modem, men jag tankar ned dem. Även om jag inte surfar med Internet Explorer kan det vara uppdateringar som behövs för att lappa ihop operativsystemets lapptäcke.

Bravo

Jag ser att Microsoft numera har ett program som rensar de vanligaste virussorterna. Det är bra. För många har inte fullgott skydd, via brandvägg och antivirusprogram - de är fler än man kan tro faktiskt.

Själv har jag både livrem och hängslen. Brandvägg, Symantec anti-virusprogram, Microsoft Anti-spyware, SpyWareBlaster och Ad-Aware.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 13, 2005 02:38 EM

Kommentarer

Tobbe, nej. Modermodem - intressant beskrivning. Jag antar att det är moderkortet som avses. Modermodem, vad är då telefonmodemet - dottermodemet?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 14, 2005 07:18 FM

Nej, Annica.

Alla vet ju att modermodemet är själva hjärtat i datorns hårddisk.

http://blog.isecore.net/media/modermodemet.jpg

Skrivet av: Patrick datum: april 13, 2005 11:24 EM

Inte något att göra med reklamen du lagt dig till med?

Skrivet av: Tobbe datum: april 13, 2005 10:43 EM

Efter borttagning och omstart är de borta, jag körde precis regedit igen för att kolla för några minuter sedan. Skumt. Det kan ju varit något annat program som lagt till dem. Jag blev bara så överraskad att finna Google - i local machine, system, services (på två ställen dessutom - där, djupt inne i datorns hjärta eller ska man säga hjärna? :)

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 13, 2005 06:38 EM

Hej!

Hmm, jag sympatiscannade mitt register för att se om jag fick några träffar och frånsett icq, så fick jag bara en träff HKLM\Software\GOOGLE - som är en nyckel som innehåller en NavClient nyckel, och bådatvå är tomma...

Konstigt, egentligen, att Google kunde komma in i ditt register...

Blev du av med dem permanent eller finns det där igen?
/D.

Skrivet av: David datum: april 13, 2005 06:28 EM

Har både livrem och hängslen. Har scannat med tre olika program. Inget som det flaggades för i alla fall.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 13, 2005 02:52 EM

Har du skannat efter spyware? Lavasoft Adaware och Spybot S&D rekommenderas.

Skrivet av: Patrick datum: april 13, 2005 02:48 EM