« Sveriges populäraste bloggar? | Startsidan | Nya listor hos Intressant.se »

1 februari 2005

Lynx på Solaris = hackare?

Använde fel webbläsare - togs av polisen.
Så fel det kan bli, lite tragikomiskt i mina ögon,
men killen som ville donera pengar tycker nog inte det.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 1, 2005 01:54 EM

Kommentarer

Är det här inte ett av de problem som en del journalister tar upp just med bloggar - att vissa får en status som journalistiskt material genom sitt kändisskap. Cory är ju inte direkt okänd om man säger så... och IDG väljer antagligen att köra på det. Är det någon som kollat amerikanska IDG?

Skrivet av: N|. datum: februari 1, 2005 11:13 EM

Jo men BBC kallar personen en "hacker" inte lynx-användare, det är boingboing.net som säger att han använde lynx för det "Vet han genom en mailinglista". Därför undrar jag varför IDG sprider vidare rykten Cory Doctrow har hört på en lista, verkar aningen oseriöst.

BBC artikel här:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/london/4195339.stm
"Police are examining computer equipment seized during a search."

Skrivet av: Åsk datum: februari 1, 2005 07:40 EM

BBC brukar väl vara någorlunda trovärdig? Att någon tok misstolkat en logg och ringt polisen är inget som skulle förvåna mig faktiskt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 1, 2005 07:14 EM

Menar IDG allvar? Att boingboing.net och andra bloggar spekulerar i att det var Lynx är väl en sak, men att de förtsätter spekulationen utan belägg är ju inte nåt vidare. Jag har till och med donerat pengar på den sidan med både Lynx och Links och har inte blivit arresterad ännu. Se utförligare diskussion på metafilter här:
http://www.metafilter.com/mefi/39055
Någon borde ha ringt 1) poliserna som arresterade mannen, 2) British Telecom representanter i fallet och försöka få tag på personen som påstås ha begått brottet. BBC rapporterar ju det motsatta, att det var ett hackförsök - men ingen kommer till botten av det genom att eka vad BoingBoing.net fårr veta "genom en mailinglista".

Skrivet av: Åsk datum: februari 1, 2005 06:43 EM

Lynx på Solaris är en kombination som jag själv har använt på jobbet då och då när det opraktiskt att dra igång Netscape. Tur att jag inte försökte skänka pengar...

Skrivet av: Björn datum: februari 1, 2005 04:10 EM