« Ska kvinnan behöva dö innan något händer? | Startsidan | Odla din trädgård »

9 januari 2005

Som en stormvind

Det har blåst rejält i natt. Tåg- och båttrafiken står still. Kärnkraftsverk har stängts ned. Larmnumret 112 fungerar inte på vissa orter. Fast telefoni och mobiltelefoni är delvis utslagen. Nästan 400.000 abonnenter har varit eller är fortfarande utan el. Fem människor har dödats i Sverige och fyra i Danmark, av nedfallande träd och omkringflygande tak med mera. I en buss satt 12 personer instängda i tolv timmar innan räddningsverket kom fram. Skadegörelsen är stor. Allt enligt morgonens nyhetsrapporteringar på TV.

Nu har blåsten nått Stockholm och jag märker att strömmen slår av och till och snart blir väl även vi utan el. Jag får nog stänga av datorn nu. Den mår inte bra av dessa strömstötar.

Håll i hatten i dag!
Naturens krafter är starka.
Det kan märkas även på hemmaplan.

Update:
Precis när jag skulle surfa upp och uppdatera slogs strömmen av här och var borta i över en timme, innan den kom tillbaka. Strömmen lär komma och gå fler gånger misstänker jag. Stearinljusen lyser fortfarande upp huset. Hagaparken i Stockholm sägs vara skadad, likt en tornado som dragit fram.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 9, 2005 07:18 FM

Kommentarer

Hhhmmm, någon mer än jag som dragit paralleller med möjligheter att göra revolution med naurens hjälp??

p.s. tillfällig url - under utvärdering. d.s.

Skrivet av: Günther Fliesenburgh datum: januari 10, 2005 01:06 EM

Claes. Varför får jag uppfattningen att du är människofientlig?

Skrivet av: N|. datum: januari 9, 2005 05:40 EM

Folk är fantastiska. Här har dom gått ut i radio och TV för att varna om denna storm. Håll er inomhus har man sagt. Ändå är det massor av folk ute och åker bil, cyklar och går i detta väder. Trodde dom varningen var för nöjes skull?

Skrivet av: Claes datum: januari 9, 2005 03:54 EM

Kanske inte bara till svenskarna?

BTW - gick strömmen igen strax innan 08.00 och kom tillbaka igen för en stund sedan.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 9, 2005 10:49 FM

Vore man lite fatalistisk skulle man lätt kunna fundera om inte naturen de senaste veckorna velat säga något till svenskarna...

Skrivet av: N|. datum: januari 9, 2005 08:44 FM

Uj, jo jag har märkt att blåsten kommit inatt. Sedan tre-tiden har jag vaknat av och till av att jag trott att fönstren ska lossna. Har inte sett träden på andra sidan vägen vaja så där dubbelvikt någonsin, tror jag.

Men jag hoppas strömmen låter bli att gå här för jag vill banne mig att videon spelar in "Att vara och ha" medan jag är på jobbet!

Skrivet av: Carina D datum: januari 9, 2005 08:28 FM