« Kontrasternas Patong just nu | Startsidan | Malplacerad fras »

30 december 2004

De saknade i katastrofen riskerar inbrott i sina hem efter namnpublicering i media

Efter Estonia-katastrofen och listningen av offrens namn i media skedde det inbrott i många av de dödas hem sades det på nyheterna nyss. Att folk har mage att sitta och pricka av namn i media och sedan åka dit och göra inbrott är så lågt, så lågt. Nu varnades det på nyheterna att detta kan ske eftersom media publicerar namn och vart de bor på saknade svenskar i Thailand. Lite grannsamverkan kan behövas i denna stund. För det skulle inte förvåna mig att det som hände efter Estonia-katastrofen upprepas nu. Kunde de då, finns det säkert inget som hindrar dem nu.

"Från Bangkok startade i dag två Boeing 737 med plats för vardera ca 150 passagerare. Med ombord fanns dock bara 70 respektive 26 passagerare. Orsaken uppges vara bristande information. Piloterna är jätteledsna att inte kunna ta hem fler, men det verkar som om ingen känt till att planen fanns där, enligtl SVT-text." På Phuket flygplats verkar det vara tvärtom. Där räcker inte planen till.

Den senaste sammanställningen visar att över 120.000 människor omkom i flodvågorna. Jag misstänker att siffran kommer att stiga. Rejält.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 30, 2004 06:52 EM

Kommentarer

Möjligen förra årets kvinna ;)

Skrivet av: N|. datum: januari 5, 2005 10:31 EM

Jag tycker Lottie Karlsson skall bli årets kvinna för sin insatts under katastrofen,hennes snabba reaktion var en snabb klartänkt
persons reaktion, det tog inte 36 timmer för henne,(som för regeringen) att få 8 extra plan i luften, de skall väl annars vara vårt lands ombud
men de tänkte sakta .
vara landets

Skrivet av: Agnes Korsgaard datum: januari 5, 2005 06:10 EM

Svante - Alla resebyråer har nog haft en hemsk tid och alla har nog jobbat häcken av sig. Det gäller även tjänstemän på många myndigheter, frivilligorganisationer och andra som bidrar aktivt i arbetet. All heder till dem.

Till Urban.
Ja, jag kanske var lite cynisk, men innan jul så skrev jag och många andra om det faktum att det dör ett barn var femte sekund i världen. Det finns ett enormt behov av hjälp till exempelvis Sudan och andra områden. Jag hoppas att vi även i fortsättningen, efter det att denna katastof har fått de medel som behövs, kan vara lika generösa i insamlingar till andra behövande.

Media? Ja, jag tycker nog att en del har gått över gränsen. Jag nämner inga namn på tidningar, men rapporteringen har varit varierande. Många journalister har gjort bra insatser, de som befinner sig på plats och ger oss dagliga rapporter exempelvis via TV ska ha en elogé.

Kvällspressens frossande i viss mån klarar jag mig utan. Jag har slutat läsa dem.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 3, 2005 11:25 FM

"Det har blivit så mycken orättvis uppmärksamhet på min person när vi är så många medarbetare som gemensamt arbetat så hårt."

http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10105266

Skrivet av: Svante Pettersson datum: januari 3, 2005 10:58 FM

LMCM - det märks att du inte har någon koll på vad som är viktigt i dagens företag. Informationschefen är i de flesta fall en av medlemmarna i företagens ledningsgrupper och i många fall kan de ha nästan lika mycket i lön.

Klassisk kvinnoroll? Att jobba med PR? Tjohej... du är så vilse.

Skrivet av: N|. datum: januari 2, 2005 07:26 EM

... och vars jobb är att sitta i TV-sofforna och se söt ut, svara på meningslösa frågor från journalister varje halvtimme.

Det är förstås få som minns Lottie från den tiden när hon får skäll (och då menar jag skäll av typen 'horan ska dö') när det blir förseningar i svenskens sommarsemester pga flygledarstrejker osv.

Pöbelns minne är kort men ljuvt.

Lottie Knutson gör ett mycket bra jobb och jag ger henne all heder. Men jag tycker inte att hennes arbetsuppgifter är något vidare värda. Dessutom är det en klassisk kvinnoroll, morsa och medlare. Om hon STYRDE bolaget skulle jag vara gladare.
Telefonisterna på resebolagen och myndigheterna, liksäcksbärarna och mekanikerna på arlanda syns förstås inte i TV så mycket att de blir presidentvärda.

Skrivet av: LittleMeanColaMan datum: januari 2, 2005 04:53 EM

Lottie for President!
Ja, det är många som ger henne mycket beröm. Det verkar vara en kvinna med skinn på näsan och handlingskraft.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 31, 2004 10:35 FM

Lottie Karlsson måste få utmärkelsen Årets Kvinna. Allt annat vore en skandal. Vore jag företagsledare skulle jag anställa henne med högsta tänkbara lön - den här kvinnan är rena dynamiten.

Skrivet av: N|. datum: december 31, 2004 10:04 FM

Hej
Jag har läst dina ord om katastrofen. Jag har inte själv varit i Thailand och har just nu inga (vad jag vet) som är drabbade. Men gråter och gråter till och ifrån när jag ser på TV. Brukar faktiskt inte göra sånt. För fem år sedan hade jag hela min närmaste släkt i Thailand och om dom hade varit där nu - ja då hade jag sållat mig till dom tusen och åter tusen som är vansinniga på den handfallenhet som vårat välmående krigsbefriade land uppvisar. Jag skäms över den trojka av manliga pösmunkar som försökte rättfärdiga sina tafatta handlingar. Hörde om vårat "system" på radion om att vi inte har ministerstyre osv men hallå!!!! Vad vi behöver är lite fantasi, djävlar anamma och beslutsamhet. Entreprenörskap - eller ta sig församhet!
Jag håller med dig - vi ska vakta varandras bostäder och jag håller med Lottie Knutson Fritidsresor, skänk pengar och ta hand om varandra alla ni som har varandra!

Lottie for President!

Skrivet av: syster dyster datum: december 30, 2004 07:40 EM