« Befolkningsklockan | Startsidan | Bo granne med mördaren »

11 augusti 2004

Silvia ute på hal is?

I veckan gifter sig greve Noppe Lewenhaupt, 57, med sin 13 år yngre fästmö. Det är väl ingen åldersskillnad att tala om? Drottning Silvia säges vara rasande och menar på att de unga kvinnorna bara är ute efter fina titlar. Varför anta detta? Det kan vara och är antagligen kärlek det handlar om och inget annat.

Precis som om det skulle spela någon roll om man fick kalla sig grevinna? Ja, i deras kretsar kanske det gör. Osökt går tankarna tillbaka i tiden. Var det inte en väldigt fin titel Silvia själv gifte till sig? Det sa bara klick minns jag att kungen och Silvia berättade om sitt första möte. Men klickandet kanske förstärktes av vetskapen om att det var en kunglighet hon mötte? Nej, nu är jag elak, men inte mer än vad Silvia själv verkar vara om jag ska tolka artikeln korrekt i Aftonbladet.

Kungen tycker själv att det är kul att umgås med yngre kvinnor står det i artikeln. Ja, det är så sant som det är sagt :-) och det är väl det som egentligen retar upp Silvia. Jag tror att vår kära drottning har fått lite åldersnoja. Det kanske är dags för en sväng till Brasilen och göra något "upplyftande" som piggar upp?

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 11, 2004 04:24 EM

Kommentarer

Silvia är väl knappast den rätta att uttala sig om lycksökerskor och sådana som vill komma upp sig.

Skrivet av: Eva datum: september 26, 2004 02:39 EM

13 år är ju bara en åldersskillnad om man är under 35, ungefär.

Det handlar ju inte om år, utan om bråk, eller procent.

En 15-åring med en 28-årig kille är ingen hit, men en 44-åring och en 57-åring tycker jag fanimej är marginellt.

Skrivet av: John E Thelin datum: augusti 11, 2004 09:28 EM

Nej, hennes uttalande var underligt. I alla fall med tanke på hennes egen väg till sin titel. Med tanke på att hon bara blir slätare och slätare desto äldre hon blir kanske hon är på väg att bli ung igen.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 11, 2004 08:32 EM

Blir inte Silvia själv bara yngre och yngre? Om hon har tålamod, så ordnar det sig automatiskt. ;=)

Skrivet av: Eva-Lena datum: augusti 11, 2004 07:47 EM

Hon sa nåt då när det begav sig 1973 i stil med att om jag inte hade träffat en kung hade jag kunnat gifta mig med vilken slags direktör som helst. Var det direktör hon sa? Nån som minns? Andemeningen är förstås att en vanlig jobbare inte skulle ha dugt i vilket fall som helst. Och hon ska nog inte kasta sten i sitt glashus...

Skrivet av: Monica datum: augusti 11, 2004 07:21 EM

Stackars Silvia. Tänk om vi skulle få en ny drottning.
Kungen kanske gör som sina kompisar, han kanske inte står pall för grupptrycket.

Skrivet av: Chadie datum: augusti 11, 2004 04:55 EM

Tja... hon lär ju vara där då och då och göra upplyftande saker. Hon kanske skulle ta det lite lugnt med det? Snart kanske hon har pipskägg.

Skrivet av: Tobbe datum: augusti 11, 2004 04:44 EM