« Weblogs.se up and running | Startsidan | Fredagsfyran på rätt dag »

23 juli 2004

Skämt i rötmånaden?

Godfrey Bloom, en av EU-fientliga Ukips elva EU-parlamentariker, har fått ordförandeskapet i en kommitté för kvinnors rättigheter, enligt DN. Hur allvarligt han tar på frågan kan man ju stillsamt undra. Om det är rätt man på rätt plats är ytterligare en fråga som kommer med automatik.

Inför förvånade journalister berättade han att han tyckte att kvinnofrågor är viktiga eftersom kvinnor "helt enkelt inte städar tillräckligt bakom kylskåpet". Skämt eller skämt? Välj valfri synonym/tolkning av ordet skämt, kanske lätt nu i rötmånaden. Att han inte också på en gång drog det gamla skämtet om att de enda kvinnorörelser som är bra är de som uförs under samlag?

Än fler ögonbryn höjdes när han sa:
- Jag är här för att representera kvinnor i Yorkshire som alltid har maten på bordet när man kommer hem. Jag kommer att arbeta för mäns rättigheter.

Shit! Shit! Jag och många andra måste totalt ha missuppfattat vad arbetsuppgifterna för en kommitté för kvinnors rättigheter ska vara. Kvinnornas rättigheter att uppfylla männens rättigheter?

Bloom menar på att ingen småföretagare med hjärnan på rätta stället anställer kvinnor i fruktbar ålder. Men män i fruktsam ålder då? I Blooms ögon borde kvinnor ha mindre rättigheter på arbetsmarknaden för att lättare få jobb. Jag antar att han menar att det ska vara ett incitament för en arbetsgivare att avskeda en kvinna om hon blir gravid.

Att så sker även i Sverige är inget att sticka under stol med. Men ingen erkänner det öppet. Killarna borde dela på föräldraledigheten och VAB (vård av sjukt barn) i större grad än vad som sker i dag, så slipper vi sånt här tjafs. De kvinnor som, av en eller annan anledning, inte tycker det är en bra idé kan sluta snacka om ökad jämlikhet. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 23, 2004 09:38 FM

Kommentarer

De svenska moderaterna och kd sitter i grupp med Berlusconis parti Forza Italia som samregerar med Lega Nord. I vänstergruppen finns det grekiska kommunistpartiet som förnekar Stalins brott.

Ja, vad säger man? Det är inte bara Junilistan som hamnat i fel båt kan tyckas.

S och M har nog mer gemensamt än vad respektive vill erkänna :).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 29, 2004 08:18 EM

F'låt, jag glömde skicka med länken.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=291970&previousRenderType=2

Skrivet av: L-E Morin datum: juli 29, 2004 08:03 EM

Kolla Nils Lundgrens svar i DN idag, 29 juli.
Han räknar upp alla obehagliga typer som alla samarbetar med i EU-parlamentet. Sen berättar han att hans grupp har gjort upp om att samarbeta endast om den gemensamma frågan - att EU inte ska ta mer befogenheter från medlemsländernas parlament.

De andra samarbetsgrupperna håller sig med rätt hård partidisciplin, hävdar han. Det förklarar kanske varför (s) och (m) ofta röstar likadant i EU - trots att Persson försökte göra valet mellan honom och moderaterna till en höger-vänsterkonflikt.
Eller också är de båda betongpartierna helt enkelt överens.
L-E

Skrivet av: L-E Morin datum: juli 29, 2004 08:01 EM

Yisses, vilken samling. Och de ska representera oss och ta beslut som påverkar oss i EU?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 23, 2004 06:34 EM

Roligt att Du uppmärksammade Junilistans samarbetspartner. Det finns flera lustigkurrar där och jag postade om det igår på Euroblog. I jämförelse med vissa andra framstår Mr. Bloom nästan som oförarglig.

Skrivet av: Bengt O. datum: juli 23, 2004 12:28 EM