« Bilen blev en dödsfälla | Startsidan | Skräck för terrorister »

26 juli 2004

Ska Sudan bli ett nytt Rwanda?

Ibland måste man få tänka smått.

Vad är en död hund jämfört med översvämningarna i Indien som krävt 535 liv eller att tiotusentals människor har dödats och över en miljon människor lever på flykt undan våld och terror Darfur-regionen i västra Sudan.

FN var en papperstiger under folkmordet i Rwanda. Kommer FN att fortsätta vara en papperstiger när det gäller folkmordet i Sudan? FN törs inte ens klassa det som ett folkmord. Men kongressen i USA har däremot klassat det som folkmord. Jag hoppas det innebär att FN kommer att tvingas agera. Det är bättre att agera nu än att hålla fina minnestal tio år efteråt. Mycket snack, men lite verkstad är det vad FN står för?

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 26, 2004 11:23 FM

Kommentarer

FN står för Förlorade-Nationer. FN är fullständigt värdelöst. Lägg ner och gör om vore det enda rätta. Dom skulle annars kunna ändra på röstsystemet i denna inkompetente röra. Säger 75% en sak så gäller det. Då kan inte en enda nation som USA eller liknande stollar sabotera allt.

Skrivet av: Claes datum: juli 26, 2004 01:30 EM

I o m att folkmordet i Rwanda i princip stöddes av kristna grupper i Europa, så lär vi nog inte hamna i samma situation.
Självklart passar USA på att ta lite politiska poäng och samtidigt sätta press på FN.

Skrivet av: Patrick Strang datum: juli 26, 2004 12:22 EM