« Våga vara idiot | Startsidan | Uppföljning av nyheter »

11 juli 2004

Bondfångeri

Jag vet inte om jag ska bli smickrad eller förbannad? Ibland blir jag bara såååå less på nätet och de nollor som finns där, de verkar vara fler än ettorna – om vi ska tala binärspråk. Inte för att jag är speciellt elitistisk lagd, men jag kan inte uttrycka mig på annat sätt än att skriva att det finns nollor och ettor. That´s it. Så är det.

Jag upptäckte att ett webbhotell lurade besökare till sin sida genom att använda mitt namn i meta-taggar samt i texten i sitt "lockbete". Jag tänker inte gå in i detalj på hur det var uppbyggt, för nollorna som finns ute på nätet kanske kan få tips hur de ska göra. Själva är de för nollade att utföra det antar jag :( och jag tänker då inte hjälpa dem på traven.

Ett webbhotell! Ett webbhotell riktade mot svenska kunder. Jag säger bara det. Bondfångeri. Jag sände ett skarpt mail till dem och sa som det är, att jag tycker att det är ett djävla sätt och rena rama bondfångeri-metoderna. Tar de inte bort mitt namn i marknadsföringssyfte (eller vad man ska kalla det för) är väl Konsumentverket nästa instans antar jag. Jag mailade dem i första hand, för att det kan ju vara så att webhotellet själva är lurade av ett annat företag som fått i uppdrag att promota för dem och rent av omedvetna om bondfångeriet. Hör jag inget av dem dock, lär jag kontakta Konsumentverket pronto.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 11, 2004 04:07 EM

Kommentarer

Usch va otrevligt. Det finns nog en hel del där ute som känner till ditt namn väl (inkl. min pappa som kände igen det direkt) och att använda ditt namn utan lov är mycket dåligt gjort. Bra aggerat.

Skrivet av: Daniel Olovsson datum: juli 12, 2004 05:01 FM

Bryter de inte mot Personuppgiftslagen (PUL)? Jag menar, de använder ett namn som man kan identifiera? Eller hur är det?

Förresten, jag fick ett Gmail-konto till slut. ;)

Skrivet av: Alexander datum: juli 11, 2004 11:05 EM

De har nog inte för avsikt att länka till mig, men däremot att utnyttja mitt namn och att folk känner till det och så vidare. Det är bondfångeri av stora mått. Det är ungefär som jag skulle använda samma sätt för att få besökare på min sida och då utnyttja exempelvis
ditt namn eller Chadies namn och hoppas på att det läcker över besökare till mig på så sätt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 11, 2004 06:36 EM

Vad olustigt att bli utnyttjad sådär, utan att vara tillfrågad. En vanlig länk kan väl räcka.

Skrivet av: Desirée datum: juli 11, 2004 06:19 EM