« Hemlösa barn | Startsidan | Word är inte att leka med »

25 maj 2004

Skjuta på sittande ankor?

Jag tycker det är bra att polisen sätter blåslampor i häcken på pedofiler. Pedofiler som söker kontakt med små barn, i syfte att utföra sexuella övergrepp. Pedofiler som raggar på Lunarstorm och andra barn- och ungdomssajter. Pedofiler som själv plåtar och dokumenterar sina egna sexuella övergrepp de begår i verkligheten mot barn. Pedofilerna som byter, säljer och distribuerar dessa bilder och sköter det nog lite mer diskret under pseudonymer (alias) och undviker nog att använda sina privata kreditkort. Pedofilerna som bildar nätverk på Internet, ganska slutna dito.

Men vore det inte än mer effektfullt om poliserna kunde sätta blåslampor i häcken på de som tillhandahåller dessa sajter, chattrum, nätverk och servrar på Internet, där folk kan köpa och ladda ned barnporr, samt betala via sitt kreditkort. Alltså de som tjänar pengar på detta och därmed ser till att ruljangsen rullar på och generererar pengar. En del sajter, chattrum, nätverk och servrar kanske inte ens drivs av pedofiler utan av rena rama kommersiella skäl, där det finns pengar att tjäna dyker alla sorters fula fiskar upp/eller in rättare sagt.

De som är så dumma att de betalar med sitt privata betalkort är som sittande ankor, lätta att "plocka". Men är det de som är de stora bovarna? En del kanske bara har varit nyfikna och laddat ned några bilder, även om det är olagligt – men de kanske inte har gjort den kopplingen. Jag hoppas verkligen att alla dessa 118 som fick oväntat besök verkligen är pedofiler, en del av dem kanske bara var nyfikna sexsurfare. Det är det olagligt att ladda ned enstaka barnpornografibilder, men det är väl lite som att sila mygg och svälja elefanter?

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 25, 2004 05:05 EM

Kommentarer

Jag tycker dock att resurserna ska läggas på att försöka få fatt på de stora fula fiskarna. Jag tycker de tacklar problemen i fel ände på något sätt. Ungefär som att sätta dit den som har en bit hasch i fickan och inte försöka komma åt dem som sålt haschet och dem som fört in det i landet. Dålig parallell kanske?

Till -=T=- säger jag tack.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 25, 2004 06:29 EM

Väldigt bra blog.
Får ++++ på min blogometer =)

-=T=-

Skrivet av: Tomas datum: maj 25, 2004 05:55 EM

Svårt att tro att de "råkat" köpa den sortens porr, i tron att det var något annat. Det låter ganska långsökt. Argumentet att man inte skulle straffa dem för att de velat "testa" låter också konstigt. Antingen har man begått ett brott, eller så har man inte. :o) Frågan är iofs mer komplicerad än så...

Skrivet av: Mattias datum: maj 25, 2004 05:29 EM