« Spamåtal | Startsidan | Solens strålar värmer »

2 maj 2004

Reclaim the streets

Vem blev förvånad? Inte jag. Vad har de uppnått? Ytterligare påspädning om att reclaim the streets-rörelsen inte är seriös. I mina ögon är det bara en samling ligister, vars huvudsyfte är att ha roligt genom att krossa butiksrutor, panga gatlyktor och förstöra bilar. Nej, kläm dem alla på rejäla skadestånd kanske ofoget upphör.

Kan de inte hålla rent hus bland sina anhängare så måste de förstå att deras aktioner inte kan tas på allvar. Nästa gång tycker jag polisen kan ge tillstånd till en demonstration ute på någon lerig åker långt, långt utåt landet till. Där inget finns att förstöra. Varför inte starta en reclaim the fields?

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 2, 2004 08:23 FM

Kommentarer

Underligt sätt att resonera. Går min bil sönder på grund av att reclaim the street har sönder den så får jag inte alls en ny. Har du aldrig hört talas om självrisk och värdeminskning? Det går aldrig att ursäkta deras beteende med att jag får en ny bil.

Väldigt moget resonerat.

Butiksägarna som får fönsterrutorna krossade får knappast ingenting i ersättning för deras självrisker är så höga.

Så det är ingen ursäkt det heller.

Man kan protestera och demonstera utan att för den skull ge sig på folks ägodelar eller affärers skyltfönster.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 11, 2004 06:05 FM

Alltså dom gör sitt. Du sitter hemma i soffan och tycker att det är synd det dom gör. Men dom gör nått iaf. HELVETE rent ut sagt. Gör du ditt.. Så gör dom sitt. Går din bil sönder får du en ny av försäkringsbolaget. Fel sak att säga kanske. Men fatta. Om dom bara hade hojtat mot eu saken. så hade dom ju inte blivit hörda... eller?

Skrivet av: Eric datum: juni 10, 2004 11:14 EM

Tur att det finns nån som står för vad dom tycker å det gör reclaim.Dom kanske bara vill bli uppmärksammade å hörda

Skrivet av: A datum: juni 7, 2004 06:40 EM

jag tror inte att själva handlingen är något dirrekt hjälpande, men det är själva gesten som får betydelse. dom som vandalyserar är folk som känner sig maktlösa och gör ett desperat försök att få uppmärksamhet. visst finns det folk som gör det för att det är kul, men majoriteten tror jag är politiskt aktiva ungdomar bara.

Skrivet av: Love datum: juni 4, 2004 04:47 EM

Man blir fullkomligt rasande när man ser dessa sabotörer. Kan man inte respektera att vi lever i ett blandat samhälle är det bara inlåsning som gäller. Det är långt över vad som är hög toleransnivå!!
Skadestånd och inlåsning!

Skrivet av: Bertil datum: maj 3, 2004 04:47 EM

Jag struntar i vad makthavarna tycker, jag bryr mig mer om att andra drabbas som butiksägare, privatbilister och vi skattebetalare som får betala för sönderslagna gatlyktor osv.

Majoriteten ville troligtvis bara festa och ha det trevligt. Men dessa personer vet att det kommer bli bråk, dom vet även vilka som bråkar, har jag hört från en initierad källa. Varför inte göra något åt saken då? De som anordnar demonstrationen har ett ansvar.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 2, 2004 03:11 EM

De första som anhölls ska ha varit högerextremister. Med provokatörer, poliser som har som målsättning att visitera alla demonstranter och en massa löst folk som kommit bara för att se ett slagsmål kanske utgången är given. Frågan är dock vad makthavarna är mest rädda för, en demonstration som urartar eller en som inte gör det?

Skrivet av: Andreas datum: maj 2, 2004 10:07 FM