« Forkörning / Urinering | Startsidan | Reclaim the streets »

2 maj 2004

Spamåtal

Första spamåtalet i USA. Men är det inte mer brott av bedrägerihållet, men att de använt lagen mot spam, can-spam, som medel? De verkar ju ha lurat folk och använt massutskick för att kunna göra detta. Jag tror inte detta kommer att avskräcka andra spammare. Den dagen de sätter dit någon som bara spammat kanske det blir annat liv i luckan.

Det ska bli intressant när Konsumentverket, eller om rättare sagt, kommer med sitt första åtal. Jag har fått flera svenska spam som jag anmält. De är ovanliga, men de förekommer. Det spam som kommer från utlandet lär inte Konsumentverket lägga så mycket krut på misstänker jag. Det har de i alla fall aviserat att så icke ska ske på grund av att de inte har resurser till detta.

Min mailserver har i dagarna fått en ny spamfiltrering. Nu ramlar det in mycket lite obeställd e-post. Det jag tycker är tråkigt är att jag inte har kontroll över vad som sorteras bort. Förut hamnade allt spam som stoppades av det gamla filtret i en speciell maillåda, som jag kunde glutta igenom då och då för att kolla så inget hamnat där av misstag – nu är det bara sådana som spamfiltret tvekar inför som hamnar där. En gång hade ett mail från min dotter hamnat där :). Nu har jag noll koll känns det som. Men inget jag kan göra något åt. Hellre det än drösvis med spammail.

Virusfiltreringen verkar även den ha blivit bra mycket bättre på mailservernivån. Det är sällan det ramlar in något virus i mailboxen, mitt Norton Antivirus får mindre och mindre att göra. Bara det är värt pengarna att betala för en riktig mailtjänst via ett webbhotell.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 2, 2004 5:57 FM