« Tuppavlivning | Startsidan | Spamåtal »

1 maj 2004

Forkörning / Urinering

Persson verkar lida av samma typ av stressyndrom som kungen, eller så är det hybris som drabbat dem bägge. Fort, fort ska det gå. Flytta på er Svensson som ligger som ena bromsklossar ute på vägarna och kör lagligt efter vad trafikskyltarna anger. Det gick så fort i den täta trafiken att Säpo hade problem att hänga med. Att Persson bryter mot hastighetsreglerna ger fel signaler, allrahelst som regeringen driver en kampanj för att sänka hastigheten och minska dödligheten i trafiken. Snacka om dubbelmoral.

Säpo borde införa nya direktiv. Den de ska övervaka/skydda måste hålla sig inom lagliga hastighetsgränser. Gör objektet inte det ska Säpo avbryta, rakt av. Det kan ju ge en tankeställare till den som har livvaktsskydd. För det skyddet vill de säkert behålla. För det blir inte bättre att Säpo också i sin tur måste bryta mot lagen och överträda hastighetsbegränsningarna, bara för att göra sitt jobb. Säpo har rätt att köra för fort i sin tjänsteutövning, men det borde bara gälla om det är skarpt läge – det vill säga att det är fara på färde. Däremot har Säpo, som polis, skyldighet att rapportera brott. Det verkar de inte tillämpa i någon större utsträckning.

Tvära kast nu. Jag såg bilden där den brittiske soldaten står och pissar på en irakisk fånge. Vilken förnedring. Det är ett av de värsta övergrepp man kan göra mot en annan människa. Piss off (on) har fått en ny betydelse.

De misshandlade även mannen grovt och överlämnade inte honom för vård utan dumpade honom. Ingen vet om han överlevde. Vad sysslar de med därnere? Desto mer sådant här som kommer fram, desto mer kommer vanliga irakier (som kanske i alla fall tyckt att det var bra att bli av med Saddam) att vända sig emot ockupationsmakten och kanske gå så långt att de aktivt stödjer de grupper som med våld försöker få USA och dess allierade ut ur landet.

Tony Blair tog till brösttoner och beklagade USA och deras soldaters agerande häromdagen. Vad säger han nu?

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 1, 2004 7:41 EM