« Budgetunderskott | Startsidan | Svårt att ta till sig allt »

21 maj 2004

Fästingsommar väntas

Det lär bli en bra fästingsommar sades det på nyheterna. Bra och bra kanske inte alla tycker är rätt ord. Jag tror att klimatförändringen de senaste åren (varma somrar och milda vintrar) upplevs som rena rama himmelriket för fästingarna. De blir bara fler och fler. De sprider sig stadigt i Sverige, även norrut.

När hundar fanns hemma så var fästingar en del av vardagen. Jag gillar fästingar, eller rättare sagt jag är väldigt fascinerad av dem. Även om ett bett gav mig Borrelia (det tog flera år innan läkarna kunde diagnosticera det hela rätt och det innebar en hel del lidande för min del) så är jag inte rädd för fästingar eller oroad över att bli biten igen, eller avsugen som det egentligen borde heta :). De är som små vampyrer.

Dags att damma av min hemsida om fästingar kanske?

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 21, 2004 07:25 EM

Kommentarer

Kombinera sololja med vitlöksolja :). Två i ett.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 22, 2004 01:59 EM

Vitlök ska tydligen skydda mot fästingar. Vore kanske på tiden att tillverka och sälja vitlökskapslar billigare än hälsokosten?
Då blir man egen företagare och kan se sig som en av dom som håller svedala under armarna :)

Skrivet av: claes datum: maj 22, 2004 01:50 EM