« Roliga länkar | Startsidan | Olja, olja och olja »

27 april 2004

Skjut, gräv och tig

Skjut, gräv och tig. Man ur huse, pang, pang. Här ska vi ha vargfritt! I Uppdrag granskning lovades det (inför dold kamera) att vargstammen ska utrotas. Om inte polis och åklagare såg programmet rekommenderar jag dem att så göra med reprisen. Här kom fram material som skulle kunna lägga grund för flera förundersökningar och fällande domar.

Fast de som smygfilmats och som visat sitt rätta jag konfronterades med de dolda filmningarna blev de alla som små söta lamm helt plötsligt. Nej, så har jag inte sagt. Nej, vi talade om fiske?

Det framkom att en, numera pensionerad polis som jobbade med jaktfrågor, tjuvjagade varg på sin fritid (han var jaktlagsledare) och kanske även i roll som polis. Snacka om täckmantel.

Än fler detaljer om hur dessa organiserade nätverk tjuvjagar kom fram. Vargarnas sändare pejlades av tjuvjägarna. Alla märkta vargar bara försvann spårlöst. Lyor med valpar sprängs med dynamit – berättades och efter det avslöjandet kom ett rått garv från den som berättade om den "lyckade jakten". Ja, ammunition är ju dyrt och sprängmedlet är säkert stulet och gratis.

Nej, jag blev ledsen i ögat över detta hat. Detta hat mot vargarna. Det är ett sjukligt hat. Ett oresonligt hat. Jag har noll förståelse för deras agerande. Jag orkar nog inte se Debatt i kväll som även det ska ta upp samma tema.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 27, 2004 09:07 EM

Kommentarer

Hej !

Bra att du tycker till om varg frågan.
Men för rovdjurens skull skulle det vara ännu bättre om fler varg och rovdjursvänner aktivt tog ställning för rovdjurens existens berättigande.
Det kan man göra genom att bli medlem i någon rovdjurs förening. De flesta har tyvärr en medlemsavgift men inte vi Vargar-ett nätverk för rovdjur i Norden man kan vara passiv eller aktiv medlem.
som passiv medlem anmäler man sig endast med namn och adress och har på så sätt givit oss en fullmakt att driva rovdjursfrågan även för den personens räkning.
Som aktiv medlem är man medlem i vår e-postlista och ger och tar emot info om våra rovdjur. Läs mer om oss på http://vargar.se
Rovdjurs hatarna är inte så många men de är högljudda, för att inte tala om Svenska jägarförbundet och Lrf de har högt uppsatta medlemmar som syns,hör och bedriver lobbning i maktens korridorer. Vi som kallas vargkramare däremot är många fler fast de flesta verken hörs eller syns.
I bland pga risken att bli utsatt för trakasserier av varghatarna. Trots att jag sedan 2000 öppet har tagit ställning för rovdjur har jag bara vid ett par tillfällen blivit trakasserad men deras försök att tysta mig och mitt nätverk kommer alltid att misslyckas då jag inte är speciellt lättskrämd.
Vad rovdjuren behöver är fler som aktivt tar sällning FÖR rovdjuren speciellt nu då naturvårdsverket förordar en ändring av jaktlagens 28§ angående skyddsjakt på varg.
Om den föreslagna ändringen blir värklighet kommer vargen snart att vara borta från våra skogar igen.

Mvh Calle Blåholtz

Skrivet av: Calle Blåholtz datum: maj 13, 2004 11:42 EM

Ingen tjuvjakt - på någon eller något. Men jag förstår vad du menar Claes :). Alla måste och får plats i naturen. Kan vi ha tusentals björnar kan vi ha några hundra vargar.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 28, 2004 06:28 EM

Kanske dags att införa tjuvjakt på allt och alla med bössa eller dynamit i skogen. För vem har sagt att dessa tokstollar har företräde i naturen?

Skrivet av: Claes datum: april 28, 2004 04:59 EM

Om jag inte visste bättre så skulle jag kunna läsa din bloggpost som en metafor - avseende Internet. :)

Skrivet av: Carina datum: april 28, 2004 06:05 FM