« Påskpynt | Startsidan | Skärtorsdag »

7 april 2004

Häxbål för rökare

Vi rökare är en utrotningshotad art. Vi kanske ska ta och begå kollektivt självmord? Jag ser framför mig ett stort häxbål, uppbyggt av miljoners miljoners cigarettpaket, där vi rökare står frivilligt fastbundna på skampålar och förtärs i lågorna.

De flesta rökare försöker ta hänsyn till icke-rökare. Men nu börjar hetsen mot rökare ta absurda former. Ska det bli förbjudet att röka utomhus nu också? Låt killen röka på sin balkong. Grannen kan väl stänga sin balkongdörr, de korta stunder killen njuter av sina sex cigaretter om dagen de gånger han är hemma, om grannen nu lider så in i vassen.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 7, 2004 06:38 EM

Kommentarer

Vilket tjafs om häxjakt...
En gång för alla:
- Röken är giftig
- Röken är störande för den som inte röker
- Att sprida röken till ofrivilliga är inte att visa hänsyn.

Skrivet av: Bob Arornone datum: april 14, 2004 11:09 FM

Rökare kan hålla sig innomhus och förpesta sin egen plats. Likaså dom som har på sig massa parfym. Båda sakerna kan påverka folk så att dom dör. Ingen har valt att få astma eller vara allergisk mot parfym eller tobak. Men den som röker eller har på sig parfym har valt det själv.

Skrivet av: Claes datum: april 8, 2004 09:51 FM

Jag är ju part i målet eftersom jag röker. Jag tycker nog killen kan få röka sina sex cigg.

Men något som jag tycker är än värre är när folk häller på sig parfymer och vistas i allmänna lokaler. Jag får nästan astma-anfall av sådana starka dofter, rökare som jag är.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 8, 2004 06:57 FM

Nej, jag håller inte med... Sedan 3 år tillbaka är jag rökfri så jag har själv stått på balkongen och blossat och inte alls förstått mig på dem som gnisslat.
Att vara på krogen, eller umgås med rökande vänner stör mig inte för då har jag valt miljön men när jag är i min lägenhet med balkongdörren öppen och den sakta men säkert fylls med röklukt gör mig heligt irriterad. Varför kan de inte röka inne i sina lägenheter med stängd balkongdörr?

Det handlar inte om häxjakt, röken förpestar mer än vad man kan ana som rökare.

Skrivet av: Susanne datum: april 7, 2004 10:51 EM

Hm, jag vet inte om jag håller med. Åtminstone inte när det står rökare utanför jobbet, under fönstret till en patientsal, där röken drar in till de som har svårt att andas och som själva inte får röka.

Kollektivt självmord? Men... men... är det inte det rökning innebär för rökare som grupp?

Skrivet av: Jontas datum: april 7, 2004 08:42 EM