« Netsky i ny tappning | Startsidan | Brutna löften »

1 mars 2004

Pedofilrättegången

I dag startade rättegången mot Marc Dutroux. De flesta har nog glömt bort den stora pedofilskandalen i Belgien. En förundersökning som pågått i åtta år. Det låter otroligt.

Hur har inte de drabbades familjer haft det under dessa åtta långa år? De två offren som överlevde? Hur kommer rättegången att påverka dem nu? Jag hoppas att det blir som ett avslut för dem. Marc Dutroux lär knappast gå fri, utan spås få livstid.

Det har funnits misstankar om ett nätverk som skulle ha gått ända upp bland toppen av Belgiens politiker och mäktiga potentater, därav den långa handläggningstiden. Men inget har tydligen kunnat påvisats. Eller så har många varit väldigt duktiga på att sopa skiten under mattorna, så den inte längre syns – men den finns ändå kvar. Det gäller bara att lyfta på rätt matta.

Sex unga flickor rövades bort och fyra av dem mördades, två av dem fick helt enkelt svälta ihjäl i den håla de gömts i. Marc Dutrouxs hustru åkte till huset och matade hundarna, men flickorna fick ingenting. På TV sa de häromdagen att det tros att de levt så länge som sex månader innan de svalt ihjäl. Då måste det i alla fall ha funnit tillgång till vatten. Men vilken död? Och hur de behandlats innan. Inget barn skulle behöva riskera att utsättas för något sådant här. Inget!

Vem vet om det bara är dessa sex flickor det gäller? Med tanke på hur många asylsökande barn/ungdomar som bara försvinner spårlöst, här hemma i Sverige såsom i Belgien.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 1, 2004 06:36 EM

Kommentarer

De kommer förstås att sättas nånstans där "vanliga" fångar inte kommer åt dem. Det vore att döma dem till döden. JAG har inget problem med det, men Belgien har inte dödsstraff.

Skrivet av: Monica datum: mars 2, 2004 10:24 FM

Ett fint straff för denna pedofil och alla andra i härvan vore väl att få komma in på en anstalt där dom säkerligen skulle stå lägst i rang. Vilken glädje det vore för alla andra där som sitter på livstid att få in några oskulder att behandla som dom vill medans vakterna tittar bort.
Eller kanske dom skulle ställas upp för allmän stenkastning på ett torg?
Ja....hämnden är ljuv i detta fall. Men jag misstänker att alla högre typer som säkerligen ingår i denna härva klarar sig som vanligt. Man gör väl som i alla andra länder. Sätter straff efter folks rang i samhället.
Vi har inte kommit en millimeter längre från stenåldern...

Skrivet av: Claes datum: mars 2, 2004 09:20 FM