« Undantagsregeln | Startsidan | I natt jag drömde.... »

30 mars 2004

Kasta sten i glashus

På tal om det jag skrev i går, oavsett om media betraktas som tredje – eller som i England – fjärde statsmakten. Vem synar media? Vem vågar kasta sten i glashus?

Vikarier utnyttjas och "utlasning" är mer regel än undantag. Det var skrämmande siffror som redovisas i artiklarna jag länkar till nedan.

Ge mig lite sex, så kanske du får fast anställning. Sextrakasserier är knappast något man tror tillhör vardagen på en mediearbetsplats.

Journalister och andra som arbetar på en redaktion (vare sig det är TV, press eller radio) borde väl vara väl så pass upplysta och därmed inte själva begå samma fel, som hos dem de är satta till att granska?

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 30, 2004 09:45 FM

Kommentarer

Vem vågar granska? De få som har fast anställning berörs inte av problemet, och bland andra har desperationen efter ett vikariat lett till ett tunnelseense.

Skrivet av: Annika datum: april 4, 2004 04:37 EM

Eller kan det bli som det antyds i en av artiklarna att en journalist kanske inte alltid blir så tydlig och kritisk, på grund av oro eller rädsla över sin situation, mot politiker eller andra som kan tänkas utöva "makt" och påtryckningar.

Jag tycker det verkar vara väldigt otryggt och otrygghet föder inte alltid hungriga och cyniska journalister, i längden.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: mars 30, 2004 11:30 FM

Vikariesvängen inom Stockholms-medierna är fruktansvärd. Där finns massor av duktiga journalister som i åratal hoppar runt mellan två-tre redaktioner. 11 månader på ena redaktion, utlasad, 11 månader på nästa och sedan tillbaka på första. De är duktiga annars skulle de inte få återkomma år efter år.
Kanske är arbetsgivarna så cyniska att de hoppas att om journalisterna har dessa vidriga arbetsförhållanden blir de hungriga och cyniska och beredda att göra vad som helst.

Skrivet av: Chadie datum: mars 30, 2004 11:21 FM