« Ny dator | Startsidan | Svininfluensa? »

12 november 2009

Kunglig hybris

Hybris? Ren idioti? Betala 75000 pix för att plantera lite blommor i syfte att hylla Vickans bröllop? Kommunerna blöder och hur kan någon ens tänka sig att betala för 1,5 kvadratmeter jord vid Ulriksdals slott?

Nu blev det inget av planerna, Ståthållarämbetet har tagit tillbaka det så kallade erbjudandet. Lite pinsamt tycker nog de flesta inblandade att det blev, vad knugen och övriga egentligen anser och hur insyltade de var i detta får vi nog aldrig veta. Jag misstänker att detta bara är början. Många kommer att vara trött på detta bröllop innan det ens har genomförts.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 12, 2009 10:50 FM

Kommentarer

Jag är redan trött på det där bröllopet och törs nästan inte tänka på hur eländigt det kommer att bli framåt våren. Gå i ide ett år är kanske modellen.

Skrivet av: Kerstin datum: december 14, 2009 01:04 FM

Jag känner mig väldigt tveksam till Kungafamiljens vara eller icke vara. Det finns de som säger att de skänker PR till sverige. Men det kan då inte vara för deras prestationer inom något ämne. PR för sverige görs genom idrottprestationer, kultur i olika former, framstående företag och övriga "kloka" människor. Samtidigt vet jag att kungahusfokusen i media lämnar våra politiker ifred från stjärnstatusen som lätt kan stiga dem åt huvudet och tappa fokus från vad de är valda för att göra.
Pengar kommer att rulla under nästa år i samband med kungabrölloppet, vad vi än tycker. Kanske ska man hitta på en bra produkt och sälja, vad vet jag?
http://therichbitch.se/

Skrivet av: Cinna datum: november 15, 2009 11:24 FM

Det var en synnerligen dum sak ja. Men f.ö är jag för kungahuset och hängiven rojalist, men det visste du redan :)

Skrivet av: Louise datum: november 13, 2009 04:25 EM

Jag är av den åsikten att jag tror att vi skulle klara oss alldeles ypperligt utan kungahuset.
Varför ska vi ha en "kungafamilj" som kostar dyra slantar och som lever i en fantasivärld. Utan insikt om hur det är att leva det verkliga livet som vi alla som betalar dyra pengar för att dom ska leva som dom gör. Sjukt!

Skrivet av: Tigermamman datum: november 13, 2009 11:40 FM

Håller med om att det var ett idiotiskt försök att vigga pengar från kommunerna. Småttigt, faktiskt.

F ö tycker jag att kungahuset fyller en uppgift. Visst kan apanaget tyckas dyrt men vad skulle det inte kostat att låta statsministern klippa band och inviga broar? Hans arbetsinsatser behövs dessutom inom politiken. Enligt uppgift så leder kungabesök utomlands till att fler affärsuppgörelser tecknas. Dessutom behöver vi väl alla lite glitter att titta på. Jag är faktiskt positiv till kungadömet. Lite gammaldags kan tyckas - men vackert.

Skrivet av: Brittis datum: november 12, 2009 10:33 EM

Skriv en kommentar


Kom ihåg mig?