« Oranga kuvertet | Startsidan | Janis Joplin på svenska »

9 februari 2009

Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas låt Snälla Snälla var faktiskt bra. För bra att delta i skämtet Melodifestivalen. Jag såg inte programmet när det sändes, men i dag när jag slog på TV:n såg var det Caroline af Ugglas som hamnade i min blickpunkt och jag satte mig ned och lyssnade på Snälla Snälla. Janis Joplin-inspirerat, men på Caroline af Ugglas eget sätt. Jag vill höra låten igen. Men den finns ingenstans på nätet. SVT har visst rättigheter så klipp på YouTube har tagits bort. Jag vill höra låten igen, den gick rakt igenom kropp och själ, samtidigt som den fastnade i hjärtat.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 9, 2009 01:13 EM

Kommentarer

Fint och modigt av Caroline att göra en låt som visar hennes smärta och rädsla för att bli övergiven.
Det är den djupaste och smärtsammaste upplevelsen för oss människor - att ingen vill ha mig, att bli ratad, bli övergiven. Därför är lyriken bra - den känns igen av de flesta. Harmonierna och diskreta basgången till melodin är delikata.
I boken Pillerplaneten beskrivs hur människor använder och kan fastna i droger/antidepressanter just för att fly känslan av att inte duga. Kemiska känslor ersätter de verkliga-tyvärr....

Skrivet av: Hans A. Kann datum: maj 14, 2009 08:45 EM

Annika, du kan höra den igen på www.svt.se klicka på melodifestivalen och bidragen. Och ja, den är bra:)

Skrivet av: AnnA datum: mars 8, 2009 06:34 EM

Yohooo!!! Snälla snälla snälla, vinn hela skiten. Du är mitt högsta ideal för KVINNA. Underbar låt och ett lika underbart framförande. Kramellamisar från Agata!

Skrivet av: Agneta (Agata) datum: mars 7, 2009 09:58 EM

Hei,

Jeg er helt enig med deg angående Caroline af Ugglas låt snälla snälla - den er bare kjempebra- og en helt annerledes låt om man jamfør med "typiske" melodi grand prix låter- dette er jo en fantastisk låt, med herlig tekst og en fantastisk bra stemme- joplin-stemme. Om det stemmer at denne kommer til å bli med på hennes nye skive så skal jeg også ha en. Jeg fant også denne bloggen da jeg googlet Caroline af ugglas, og jeg rakk å høre den på youtube, et par ganger innen noen tok bort den.. ;(

Håper Sverige sender Snälla snälla som det svenske bidraget, om de ikke gjør det så har dere uansett en vinnersang!! Den er egentlig for god for MGP..

Vennlig hilsen norsk nyfrelst caroline af ugglas-fan

Skrivet av: Lenamarmelade datum: februari 20, 2009 11:56 FM

jag, som invandrarer ifrån holland, håller me med dig.
Det är hon var alla talar om, då har du gort något som det skulle göras (är det bra svensk?). Och jag tror att hon skulle få många poän på eurosongfestifal för att det finns mycket känsla i låten som behoves inget språk att förstå. hon fick ju också internationell rösten.
Hittade din blog genom google (caroline af ugglas)
hälsningar Martijn

Skrivet av: martijn datum: februari 11, 2009 09:57 FM

Caroline af Ugglas låt "Snälla snälla snälla"
Den vinner mer och mer för varje gång man lyssnar på den.

Skrivet av: Rune datum: februari 10, 2009 07:43 EM

Hejsan Annica!

Hoppas du blir frisk igen!

När det gäller Caroline av Ugglas låt är det den enda som fastnade i mitt minne, alla andra låter ungefär likadant. Det var en bra låt!

Skrivet av: EvaP datum: februari 9, 2009 05:21 EM

Jag tycker också att den låten var riktigt bra.
De andra låtarna var alla tråkiga på olika nivåer.
Och det övriga spektaklet kunde vi varit utan. Mades sarkasmer kändes inte bra. Det har tydligen börjat bli en trend att förolämpa folk. Tråkigt.

Skrivet av: Brittis datum: februari 9, 2009 04:02 EM

En tröst: hennes album med goa låten på kommer snaaart enligt hennes hemsida: http://www.carolineafugglas.com/

Skrivet av: Mikaela Mars datum: februari 9, 2009 02:31 EM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?