« Gott nytt år! | Startsidan | Varför är många så rädda för muslimer? »

2 januari 2009

Hamas kontra statsterrorism?

Saxat ur en artikel i SvD.

Kanske finns det skillnader i synen på våld i arabvärlden och i Israel. Det skulle i så fall vara att arabiskt våld ofta är utslag av personlig förtvivlan, medan det israeliska övervåldet har karaktären av iskallt planerad teknikalitet. Ett resultat är att det israeliska våldet är effektivare än det arabiska. Det är mycket livsfarligare att vara palestinier än att vara israel.

Våld är våld. Skillnaden i mina ögon är de olika medlen som används för att kanalisera våldet av betydelse. När stenkastande ungdomar möts med gummikulor, rent av skarpa skott och tårgas är det en viss obalans. När hela kvarter bombas med många civila offer bara för att en Hamasmedlem bor i kvarteret ifrågasätter jag denna massiva insats som i sin tur skadar och dödar så många civila. Gaza är tättbefolkat, det är svårt att välja granne.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 2, 2009 04:35 EM

Kommentarer

Hej

har du möjligtvis en filt till saluu, din lilla fäll!!!????


//
83.233.141.30
samma ip-nummer som inlägget nedan. Hur ska du ha det? Tyvärr fäller jag inget hår så en filt får du leta efter exempelvis på IKEA.

Annica

Skrivet av: PATTE datum: januari 11, 2009 06:51 EM

VÄLDIGT BRA SIDA DU HAR!

Skrivet av: parkinson-fredrik datum: januari 11, 2009 06:50 EM

"man förlägger inte vapenlager och högkvarter i samma byggnader som skolor och sjukhus!"

Det är inte bara skolor och sjukhus som bombas pga eventuella vapenlager och högkvarter. Gaza är väldigt tättbefolkat. Fråga varför kanske det kan ge ett annat perspektiv.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 11, 2009 06:34 EM

Det är ju inte stenar som de besvarar utan raketangrepp. Mer än 7000 kassamraketer har ju avfyrats av palestinier mot civila mål inne i Israel.

Att sedan civila kommer till skada kan man nog lasta Hamas för snarare än israel. man förlägger inte vapenlager och högkvarter i samma byggnader som skolor och sjukhus!

Sedan visar det ju sig nu att det är Iran som ligger bakom och finansierar det hela. en bra länk om det finns här: http://missionxp.webblogg.se/2009/january/iran-orkestrerar-gaza-kriget-med-hamas-och-hi.html

Skrivet av: Knegarn datum: januari 11, 2009 04:15 EM

Det är ju en ganska påtaglig dubbelmoral i det som pågår nu.

Var är protesterna från speciellt vänsterflygeln och muslimerna när det kommer till massmorden på civila uförda av självmordsbombare i irak? massmorden under terrormorden i Indien, Bali, Madrid, London, New York?
när homosexuella hängs i iran? när kvnnor stenas i afghanistan? förföljelse av kurder, kristna och andra minoriteter i arabvärlden?
etniska utrensningar i nordafrika? arabiska diktatuter?

märkligt att det bara är Israel det protesteras mot när vi här talat om ett oändligt större antal döda, sårade o.s.v

eller är palestiniers liv mer värda än dessa människor?

Skrivet av: Johannes datum: januari 9, 2009 08:14 EM

Den konflikten har pågått sedn 1947 och kan bara lösas genom förhandlingar och diplomati. När alla inser det är halva problemet avklarat.

Skrivet av: Roger datum: januari 8, 2009 04:29 EM

SvD-artikeln är rasistisk. Våldet kan vara precis lika kallt kalkylerat på båda hållen, inklusive självmordsdåden som planeras av andra än dem som utför dem, även om det hela på den arabiska sidan inlindas i "passionerad" traditionell retorik. Personlig förtvivlan finns givetvis även det på båda hållen.

Skrivet av: ab datum: januari 4, 2009 12:56 EM

Skillnaden ligger i att det i arabvärlden är ok att rikta våldet mot civila, att målet är att döda så många civila som möjligt hyllas på gatorna i flera arabländer. Och att man medveten döljer militära mål bland civila för att öka de egna civila dödssiffrorna i propagandasyfte.

Skrivet av: markus datum: januari 2, 2009 10:17 EM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?