« Blogstafetten | Startsidan | 55+ »

20 september 2008

Vad skulle du gjort?

Ibland är det tur att man inte vet allt. I dag när jag var hem till B. som jag brukar varannan helg för att hjälpa honom att handla med mera....så fick jag höra vad som hände honom för några veckor sedan. Det var hans brorsdotter som frågade på Coop om händelsen och då kom B. på att han inte berättat det för mig, jag misstänker att det var avsiktligt att inte berätta det för mig, men nu blev han ju tvungen då jag stod som ett enda stort frågetecken när de pratade.

Jag är glad ändock att jag fick reda på det först i dag. Hade han ringt samma kväll och berättat vad som hänt hade jag nog inte kunnat sova. Även om vi är skilda och inte har bott ihop sedan måmga år är vi fortfarande goda vänner och vänner bryr man sig om. Bryr man sig inte om är man ingen vän. Så enkelt är det, i mina ögon. Hur det är i andras ögon kan jag ibland fundera över, speciellt vänner som inte längre känns som vänner.

Vad som hände? Ja, vad skulle jag ha gjort och vad skulle du ha gjort om du kliver ut genom ytterdörren och så står det en man med en kniv i ena näven i en hotfull position? Jag skulle förmodligen ha kissat på mig av rädsla för våld och hot är för mig så fjärran från min egen natur att jag till och med har svårt att ens tänka mig in i en liknande situation.

B. hade hela huset upplyst eftersom det hade börjat mörkna ute och bilen stod parkerad vid huset. Ingen torde kunnat undgå att se att huset ej var tomt och öde. B. hade pysslat lite i trädgården och bara gått in en kort sväng och gick ut och mötte då denna person stående vid ytterdörren. B. må ha sina problem med att gå utan kryckor ibland men hans överarmar är det inget fel på.

Det räcker med att jag skriver det, så har jag inte berättat för mycket om vad som hände med den knivbeväpnade mannen och en av de två som stod nere vid garaget. Alla tre försvann snöpligt in i skogen, även den tredje som inte varit i närkontakt med B.

Hur de hittat till vårt hus, mitt inne i skogen kan man ju undra över. Jag har mina misstankar - men jag behåller dem för mig själv. Jag är inte skriven där längre och jag är inte skriven där jag bor nu heller för den delen.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 20, 2008 06:57 EM

Kommentarer

Hej! Jag ser att jag inte kan lämna kommentar på ditt inlägg om stalking (nov.2007). Men ville berätta att jag skrivit åter igen mer om cyber-stalking. Mönstret går verkligen igen, kolla in här:

http://shopaholicnumberone.blogspot.com/2008/10/mer-om-stalking-via-internet-sk-cyber.html

Vänligen,S

Skrivet av: susanna datum: oktober 14, 2008 02:49 FM

Reinfeldt groda: http://www.youtube.com/watch?v=PdvHz4camx8

Skrivet av: Anonym datum: oktober 13, 2008 05:18 EM

Inte för att jag vet vad Johanna menar med sin lilla rad men om det är som jag tror, så pekar hon på ett mycket vitalt problem i vårt samhälle. Bara ett litet felvinklat ord kan ställa till så mycket elände.

Fö vill jag har sagt att jag saknar Annicas inlägg .....mycket!

Skrivet av: Brittis datum: oktober 12, 2008 12:06 FM

Jag ryser när jag läser detta...

Skrivet av: johanna datum: oktober 11, 2008 11:27 EM

Ingen fara Brittis. Det är så lätt att missförstå, jag själv har för bråttom ibland så det blir helt galet. Jag har ju missförstått Annicka i detta med att hon skrivit om ålder :D Sorry!
Ha en härlig fredag

Skrivet av: wiper datum: september 26, 2008 12:54 EM

Jag kommenterade det som wiper skrev en kommentar tidigare. Där är det uttryckt som om du har den åsikten. Jag ber om ursäkt om det är en feltolkning. I så fall ett utmärkt exempel på den urgamla "viskleken".
Jag minns en gång för länge sedan när vår fröken i folkskolan skulle ge oss ett exempel på faran med skvaller. Hon viskade något till den närmaste eleven som sedan förde vidare vad hon hört. Siste man påstod att ordet var "tulpan". Men fröken hade sagt "actylsalicylsyra".

Skrivet av: Brittis datum: september 26, 2008 11:27 FM

Räkna in mig i 50+, snart 55+. Har jag skrivit att ingen bloggar över 50?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 25, 2008 07:02 EM

Va!! 50+-are bloggar inte ?? Protest! *ler*. Jag känner massor av gamlingar som bloggar och själv är jag snart 68. Vi kanske inte kan så mycket om datorer men får vi bara lite hjälp att starta en bloggsida så nog kan vi skriva. Och On/Off-knappen klarar vi. Och även "Publicera". Och åsikter har vi också fast vi kanske är lite mer lågmälda i vårt ordval än ungtupparna.

Skrivet av: Brittis datum: september 24, 2008 10:21 EM

Jag kommentera det du skrev om att ingen bloggare är över 50 år, men jag är 55+ och bloggar för fullt och känner mig ung i själen och tycker det är jättekul. Jag skall läsa lite i din blogg den verkar bra. Du får gärna gå in på min också. Jag skriver vad som faller mig in för dagen. Jag har inte fått riktigt ordning på bloggen än men lär mig lite varje mer varje dag.
Ha en bra kväll

Skrivet av: wiper datum: september 24, 2008 07:20 EM

Jösses pågår det fortfarande, eller är det nya käcka individer?

Skrivet av: Carro datum: september 22, 2008 04:31 EM

vad skulle du ha gjort om du kliver ut genom ytterdörren och så står det en man med en kniv i ena näven i en hotfull position? Antagligen skitit ner mig fullständigt eller så... hade personen i fråga önskat att han aldrig kommit på något så förbannat dumt, vilket jag antar att han blev varse... ;)

Skrivet av: tobbe datum: september 21, 2008 08:36 EM

Du skriver så himla bra och fängslande Annica.

Skrivet av: Roger datum: september 21, 2008 06:54 EM

Du skriver så himla bra och fängslande Annica.

Skrivet av: Roger datum: september 21, 2008 03:51 EM

Hej!
Sökte fabeln om räven och rönnbären, hittade hit, hittade även en bild av Moa Martinssons staty, jag bor ett stenkast ifrån den. Har du varit här och fotat?

Ha en fin ny vecka!

Skrivet av: Bia datum: september 21, 2008 03:28 EM

Är du utsatt för hot?

Skrivet av: Brittis datum: september 20, 2008 08:48 EM

Skriv en kommentar


Kom ihåg mig?