« Nu har jag ställt bilen... | Startsidan | Ingen rolig nyårspresent »

16 december 2007

A White Christmas

Jag kan själv inte komma in på denna sajt "Kramas för de ensamma" då jag inte har flash installerat, men information finns även på Röda Korsets hemsida. Ge bort en kram till jul. En god tanke tycker jag.

Röda Korsets julinsamling syftar till att inbringa pengar för att bryta människors ofrivilliga isolering. I år gör vi det genom att sälja kramar i olika sammanhang.

Jag själv firar som sagt inte jul, men till alla andra som gör det hoppas jag att julhelgen blir trevlig och att ni laddar batterierna ordentligt. Vintern är lång. Låt barnens ögon tindra av glädje, inte av tårar.

Julen är till för barnen, sägs det. Det är julklappar, julgodis och Kalle Anka på tv:n. För många barn tar alkoholen fokus från allt det där och får de vuxna att bete sig annorlunda, även efter små mängder. Att en förälder eller släkting blir lite extra flamsig eller högljudd skapar ofta en känsla av otrygghet. Och för de över 200 000 barn som lever i missbrukarmiljöer är julen ofta den värsta helgen på året.

Alla barn har rätt till en vit jul.

Take care!
Du har inte bara ansvaret för dig själv,
utan för alla runt omkring dig.

BTW - jag vill tacka för alla peppande mail som jag fått och alla uppmuntrande kommentarer i bloggen. De värmer.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 16, 2007 04:52 FM

Kommentarer

Hej Annica, hoppas du får ett bra år och övervinner
din sjukdom. Se framåt och det ligger säkert något
nytt spännande jobb.
Och Tusen tack för dina Html-sidor och din hjälpsamhet.
Kram Karin S

Skrivet av: Karin S datum: januari 15, 2008 07:34 FM

Här kommer en önskan om Ett Gott Nytt År till dig.
Hoppas också att du kryar på dig och hör av dig på bloggen snart. Vi är många som saknar dig och din kämpaglöd.

Skrivet av: Brittis datum: december 30, 2007 01:25 EM

Skickar en julhälsning till Dig!

Skrivet av: Britt datum: december 23, 2007 07:52 EM

God Jul Annika!

Få se om någon som jobbar med casting på de stora filmbolagen hör av sig till oss i år igen!

/Bosse.

Skrivet av: BGAN datum: december 23, 2007 12:05 EM

jag brukar inte heller fira, men för barnens skull...eller min dotter gör jag allt för rättare sagt. med det så önskar jag dig en god helg också; den vita julen ser jag fram emot...

Skrivet av: vargakvinnan datum: december 20, 2007 12:18 FM

Hej Annica!

Hang in there, cause U R a Tiger ;)
Kom först i kontakt med din sida/blogg (1998, känns som hundra år sedan... phu) som jag skulle ändå vilja kalla dig för Sveriges Bloggares urmoder. Detta måååånga år innan Alex Shulman ens kommit på tanken att Blogga.

Du lärde mig JavaScript (som jag tyvärr glömt nu).
Är imponerad av din kämparanda och att du fortfarande håller på samt att du inte ger dig (through sick and sin).

Stå på dig, de företaget som du har provanställning på hoppas jag är kloka nog att vänta på dig, för du är guld värd och har erfarenheter som inte kan köpas för pengar.

Du skrev om att det var någon som testade en massa saker mot din blogg (tror att det var 24 oktober i år). Googlade lite på ämnet och kan inte få det till annat en att de försöker med så kallad SQL injection, där syftet är att de kanske vill få innehållet i databasen.

Då scanningen kan vara något irriterande föreslår jag att du låter blocka domänerna som de tillhör
många utav dem Ryska.

Om man gräver lite djupare i loggboken så kanske det går att finna att din blogg portscannats på port 1433 om det är MS-SQL Server som används. I annat fall kanske 3306 som MySQL använder.
Phu att dom bara orkar... Hackarna alltså....

Skrivet av: Mats Hedberg datum: december 19, 2007 08:50 EM

Kul att se att du har en blogg. För visst var det du som hade en html/javascript guide uppe förut? För den hjälpte mig mycket när jag behövde kunna sådant. Mitt resultat var http://www.simatera.se/~simatera-erik om du är intresserad av resultatet. Något annat som är kul är att se att du bryr dig om världen och skriver en bra blogg. Ska lägga det på minnet och hoppas på fler inlägg i framtiden, titta gärna in på min blogg också :) http://relativtmajs.wordpress.com.

Skrivet av: Erik datum: december 18, 2007 04:56 EM

Istället för julklapp så får du en stor kram med en förhoppning att du trots allt får en fröjdefull julhelg så att även du kan ladda batterierierna och må bättre.

Tänker på dig massor

Skrivet av: Alter Ego datum: december 17, 2007 09:15 EM

Jag deltar inte i Röda Korrsets kramkampanj eftersom jag är restriktiv med mina kramar. Men till dig vill jag ge en Annica...

Skrivet av: Mary datum: december 16, 2007 07:45 EM

En vit jul får väl bara dom längst upp i norr då det är grönt från siljan och längre ner i svedala enligt SMHI :)

Skrivet av: Claes datum: december 16, 2007 10:28 FM

Jag firar inte heller jul egentligen men har plockat lite russin ur fruktkakan och ger klappar till väninanns barn och lite sånt, sen får det vara bra.

God helg:)

Skrivet av: Monica Hansen datum: december 16, 2007 10:18 FM