« Vi har det bra i Sverige | Startsidan | Helt enligt reglerna »

14 november 2007

Nya fastighetsskatten sågas

Villaägarna sågar regeringens förslag till ny fastighetsskatt. Bara en av fyra tycker att de nya reglerna är bättre än de gamla.

Vilka röstade fram Alliansen?
Varför tycks ingen vara nöjd?

// Annica Tiger

Annica Tiger november 14, 2007 04:10 EM

Kommentarer

Det är den gamla vanliga visan, att om någon tidigare betalat stora belopp i fastighetsskatt, och därför får ett större belopp i skattelättnad, så har ju den personen enligt det (svenska) socialistiska tankesättet fått mer än den som betalat mindre. Det ska vara samma belopp tillbaka för alla, annars förlorar man ju någon annan stans i det nollsummespel dessa tror att skattesystemet är.

Att ett sådant system skulle ge vissa betalt för att de äger en fastighet spelar nog ingen roll.

OBS! Jag har själv en villa taxerad till 560 000 och skriver således inte i egen sak. Men jag tycker att det i princip räcker med progresiv inkomstskatt, för att jämna ut mellan hög och låginkomsttagare. I det fallet är jag också fattig, då jag efter sjukdom fått en furstlig förtidspension som i år passerat 11 000 :- per månad före skatt totalt 11 083. Jag har varken hyresbidrag eller annan form av bidrag och min hustru tjänar ungefär 210 000 som undersköterska i äldrevården. En son i 2:a ring i gymnasiet bor hemma.

De som gnäller värst inom det här, är dem som tjänar ganska hyfsat med två löner strax under 1/2 miljon och ett antal ålderspensionärer, med hyfsad pension och bostadsbidrag. Det är jag ganska säker på. Min förtjänst på fastighetsskatten blir bara några hundralappar om året, men jag klarar mig ändå. Det vet jag eftersom jag varit fattig förtidspensionär sedan november 2000. Trots att vi då hade socialistisk majoritet, så sänktes min inkomst med ca 3 500 kr per månad, då förtidspensionen ersatte sjukskrivningen.
Det blir ca 42 000 back per år. Tackar allra mjukast alla fina socialister och miljöpartister, som var bakom det förslaget.

Skrivet av: Ulf Andersson datum: februari 16, 2008 11:55 FM

dig og dit lugtende land. lugter langt over sundet. hvergang vi køre til bornholm gennem sverige lugter der af råden pølse på jeres side. vi hader også det svenske landshold vi kan meget bedre lide det danske
forza danmark
forza danmark
forza danmark
forza danmark
forza danmark
forza danmark v
forza danmark v
vforza danmark
forza danmark forza danmark
vvvv
v
v
vvv
v
forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark forza danmark v

hilsen den der hader svenskere/dig

Skrivet av: den der hader svenskere datum: november 29, 2007 10:38 FM

Alliansen röstades till stor del fram av folk som tröttnat fullständigt på Göran Persson.
Att ingen är nöjd med den nya villaskatten är inte så konstigt. Det skulle inte bli någon villaskatt alls. Hur blev det med den utlovade saken? Det bidde inte ens en tummetott...

Skrivet av: Claes datum: november 15, 2007 09:45 FM