« Behandlingen har startat | Startsidan | Allmänt svammel »

23 november 2007

Buy nothing day

I morgon lördag är det en "köpfri dag", för att medvetengöra oss om våra konsumtionsvanor. Vi handlar mer och mer, fler och fler blir "shopalcoholic"-beroende. Många handlar mer än vad de egentligen har råd med, numera mycket enkelt med tanke på hur lätt det är att få lån via SMS. Nu till jul beräknas handeln slå all time high hörde jag, summan 6.000 per person hörde jag på nyheterna i förra veckan, kommer att spenderas i julhandeln. Det är egentligen inte klokt. Ofta kommer det surt efter.

Själv har jag "Buy nothing day" nästan varje dag. Att shoppa runt gör jag mycket sällan, mat måste jag handla som alla andra, men jag är inte typen som gillar att strosa runt i affärer. Min garderob är liten på grund av detta, men det är okey - det behövs inget överflöd av kläder och prylar egentligen. Den som inte strosar runt i affärer gör inte av med pengar. Jag reser hellre för de sekiner som blir över. Kanske inte det ultimata heller, men...

// Annica Tiger

Annica Tiger november 23, 2007 03:58 EM

Kommentarer

Jag håller med FörneKelse på den här synpunkten, det är inte normalt i dagens samhälle att inte shoppa som en tok, jag tycker du ska vara en hederlig person och vidga din vyer som "förnekelse" menar öppna en burk med sylt och njut av aromen eller sitt och filosofera om döbelns mjuka makt i smahället det är i mitt tycke ett stort problem utifrån ditt perspektiv. Må du finna lycka i alla dagar!

Skrivet av: DöbelNNN datum: december 17, 2007 10:20 EM

Kolla på min profil ;))))))))))))))))))))))

Iallafall, jag är här för att säga en ganska tråkig sak.

Oskar (mitt barn).... fick IG i svenska.

Jag tycker inte synd om han på något sett men jag tycker att vattnet vid floden måste rinna ut.

Min man är som en grotesk påfyllning av pilsner.

Hej då :*(

Skrivet av: FörnekelsE datum: december 17, 2007 10:13 EM

jag tycker det är bedrövligt, folk shoppar så mycket att det är skandalöst. jag vet inte vad jag ska säga nu när julen närmar sig heller. (jag nämnde den köpfria dagen i min blogg här i söndags tror jag det var apropå just jul och handeln i övrigt)

jag reser nog hellre också om jag kan undvara lite pengar, det är att köpa en upplevelse som enligt mer är mer befogad isåfall för människan om hon vill vidga sina vyer!

Skrivet av: vargakvinnan datum: november 28, 2007 08:26 FM

Dun bergssammantalning ser inte så bra ut i det verbala ämnet.
Analt ska det vara!

Hej då,
En snablig homobög i rosa elefanter.

Skrivet av: Oskar Salhmo datum: november 27, 2007 08:32 FM

Det var tråkigt att höra att det är en jobbig behandling, Annica. Jag hoppas man kan vänja sig på något sät.

Skrivet av: ab datum: november 26, 2007 08:20 EM

hejsan! Jag skulle faktiskt vilja shoppa mer, men jag har faktiskt varken tid eller råd.....trist i bland men väldigt stressfritt....
Fick nys om den här dagen i Isabella Löwengrips blogg.....dock så har hon missuppfattat hela grejen med dagen och har sjukt dåliga åsikter om den...miljön...och ja om det mesta. Men nog om det. Ha en bra kväll!

Skrivet av: Anna datum: november 26, 2007 06:34 EM

Bra för dom som INTE är beroende med köpfri dag... Men jag som bor lååångt ifrån allt vad affärer heter har sådana dagar nästan jämt! Och det är faktiskt skönt! Man har inte samma "krav" på sig som "mitt-i-skogen-bo" som andra som är mitt i eländet...

Skrivet av: Uffematten datum: november 26, 2007 08:17 FM

Det är värre än vad jag väntat..bara under första veckan. Det blir intressant (NOT) att se hur det blir nästa vecka och därefter.

Angånde att du tycker att det är tramserier Jerry så kan väl alla "dagar" anses vara det som på ett eller annat sätt vill framhäva ett problem eller dylikt? Själv tycker jag att det är bra att vissa företeelser uppmärksammas en gång om året och lyfts fram.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 25, 2007 04:16 EM

Jag gillar heller inte att shoppa loss - det är bara besvärligt, och jag sitter oftast i mina sweats i alla fall.

Hoppas du mår hyfsat bra, Annica!

Skrivet av: ab datum: november 25, 2007 09:40 FM

Köp...köp...köp...köp...köp är det som ringer i folks öron. Reklamen väller över oss som en pest! Själv är jag emot allt vad onödig konsumtion heter! Vad ska man med en ny mobiltelefon, ny dator mm. mm. varje år?

Skrivet av: Claes datum: november 24, 2007 11:48 FM

Jag har, precis som du Annica, köpfria dagar för det mesta. Kläder har jag tills jag dör om det så skulle ta 30 år till (vilket är osannolikt) och för övrigt har jag också redan det mesta jag kan önska mig och får inte in en pryl till i huset. Sedan vi flyttade till ett mindre hus och gjorde oss av med rent otroliga mängder saker, så har jag insett hur bra man klarar sig med färre prylar, och detta trots att jag aldrig varit prylgalen och inte gått eller går i affärer om jag kan undvika den saken.

Blott ett par saker gillar jag att köpa - böcker, och verktyg när jag behöver sådana. Mina väninnor ser lite konstiga ut i ansiktet när jag berättar att jag blev så glad över borrmaskinen som jag fick i present på födelsedagen :-) (Dessvärre nog tillverkad i Kina.)

Bra det där med köpfri dag tycker jag alltså!

Skrivet av: Kerstin datum: november 24, 2007 03:47 FM

Yes, det blir en köpfri dag (lördag 24 nov).

Skrivet av: Britt datum: november 23, 2007 09:43 EM

Tramserier!
Sådana här dagar går det inflation i... vem hjälper detta? Inte de som är missbrukare i shopping...

För övrigt så hoppas jag att du kämpar på Annica!

Skrivet av: Jerry datum: november 23, 2007 07:54 EM

Sund inställning.
Själv handlar jag gärna på second hand. Det har många fördelar. Minskar miljöbelastningen och rovdriften på naturen, billigt och man gör ofta många udda, trevliga fynd. Trevliga presenter.

Skrivet av: Brittis datum: november 23, 2007 05:18 EM