« Slöseri på resurser | Startsidan | Okey att ha sex med personer som sover? »

18 oktober 2007

Djurplågeri

Detta var tamifan det värsta jag sett, jag orkade inte ens se hela filmen. Djurplågeri i sin värsta form. Detta borde vara förbjudet i civiliserade länder! Flå dem levande? Döda den genom att banka dem i marken?

Är du känslig av dig undvik att se den. Skriftlig information finns på http://www.furisdead.com/.

Köp inga pälsar eller kläder/skor/leksaker med päls.
Den lilla protesten kan bli stor om alla slutar med detta.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 18, 2007 02:15 EM

Kommentarer

nå omg det var det värsta jag sett? men va va sidan nu igen??:D

Skrivet av: TinaaQ datum: april 16, 2008 04:48 EM

Åh, herregud. Jag började grina när jag såg filmen. Aldrig mera päls.

Skrivet av: Lisa datum: mars 30, 2008 07:14 EM

Fy fan hur människor kan vara så grymma. Klarade inte av att titta på hur dem plågade dem små oskyldiga djuren......

Skrivet av: Felicia datum: mars 17, 2008 03:32 EM

fyfaan .....
djuren har oxå ett liv, känslor och en familj!

Skrivet av: Sandra datum: mars 12, 2008 03:24 EM

Det var det vidrigaste.
Jag kan inte förstå att den som gör det är så iskall?
Dom skulle blivit behandlade på samma sätt.
Jävla svin, man skäms för att vara människa.
Jag kan tycka att deta skulle varit bra om våra barn och ungdomar fick vetskap om vidrigheterna i skolorna. Att få vetskap om verkligheten i dag och inte vad som hände på stenåldern. Det är nuet som är viktigast. Det är många som inte vet vad som händer många djur ute i världen.
Nej mer information i skolorna om dessa djurplågare(mördare) Det är djur som vi har som husdjur.
Pia

Skrivet av: Pia datum: mars 7, 2008 06:33 EM

Klara inte heller se den får ont i magen och tårar i ögonen ba av att tänka på det. Har försökt se den innan men jag klarar det inte. fy fan för människor som kan göra så borde låta dom smaka på sin egen medicin!!!!!!!!!!!!!!!!

Skrivet av: Emelie datum: december 25, 2007 08:40 EM

usch!!!!! jag blir så rädd!
jag blir så fruktansvärt rädd och ledsen... hur kan man behandla något levande på viset.
det är det värsta jag någonsin sett.

Skrivet av: Sofia datum: oktober 26, 2007 08:44 EM

Usch det är så hemskt med djurplågeri, jag vågar inte ens titta på filmen för att jag vet att jag kommer att ta så illa upp...

Skrivet av: Miss America datum: oktober 24, 2007 12:05 FM

Jag har inte heller sett filmen. Grymheter mot människor är inte bättre. Kollade på en dokumentär om avrättningar. Tycker alla borde se den. Man kan knappast vara för dödsstraff efter det.

Folk som sysslar med djurplågeri är korkade och själlösa men jag skulle inte vilja göra samma med dem ändå. Frågan är vad man ska göra med dem?

Skrivet av: Jerry datum: oktober 23, 2007 03:23 EM

Jag vågar faktiskt inte se på filmen, känner mig inte stark nog just nu i a f. Men jag har sett lite tidigare och hört historier som stämmer överens med det du berättar. Det e så jävla vidrigt och jag kan verkligen inte fatta vad det är för människor som kan bete sig så fruktansvärt mot försvarslösa djur som aldrig någonsin har gjort människan något ont. Däremot skulle jag inte ha några som helst problem med att se en idiot som gjort så vidriga saker mot djur att själv bli utsatta för det. skulle bara skratta å njuta.......

Skrivet av: anna datum: oktober 23, 2007 02:40 EM

Hej, jag kan inte se filmen? Eller hittar den inte rättare sagt.. :(

Skrivet av: emilia datum: oktober 23, 2007 01:57 EM

Såg något liknande som hette "Wild Life For Sale". Var bland annat en japansk restaurang där man drack ormblod. Ormen stacks levande med kniv och blodet klämdes ur den som det var en citron och inte en levande varelse.

Det pågår även vidrigheter i västvärlden. Olaglig björnjakt är ett stort problem i Kanada tex. Troféer säljs till utlandet.

Skrivet av: Jerry datum: oktober 22, 2007 07:56 EM

Claes - kvinnor, men numera finns hundpäls och andra sorters pälsar i kläddetaljer som krage osv. Det finns även leksaker med dito. Pälsranden på vinterskorna kan vara en före detta hund. Jag har skrivit om detta förut.

Se upp om pälsen i produkten deklareras som Gae-Wolf, China wolf, Pommern wolf, Loup d´Asie, Asiatic racoon dog, Asien wolf, Asien jackal, Goupee, Gou-pee, Kou pi, Gubi eller Sobaki. Skinn av hund deklareras ofta som Special skin, Mountain goat skin, Sakhon Nakhon lamb skin och Lamb skin. Kattpälsens benämningar brukar vara Wildcat, Katzenfelle, Mountain cat och Goyangi.

De dödade hundarna flås och pälsarna eller skinnen kanske så småningom dyker upp i kläder, på skor eller som leksaker i Sverige. Än har inte Sverige genomfört något förbud gentemot import av katt- och hundpäls, vilket många andra länder gjort – USA är ett exempel. Pressen ökar på att exportera till de länder som inte har genomfört ett förbud än.

Att äta hund är naturligt i denna del av världen. Hundarna föds upp under eländiga förhållanden. De dödas under hemska plågor för att köttet ska bli smakrikt och potenshöjande. Krossas hundens ben eller blir hunden bränd med blåslampa så frigörs adrenalin i blodet. Det är denna produktion av adrenalin som anses göra köttet nyttigare och godare.

I väntan på slakten tillbringar de tiden i små burar, liggande på varandra så tätt att de knappt kan röra sig. Det är svårt att röra sig med benen hopbundna. Nosen brukar de binda ihop med ett snöre och ibland träs en konservburk på nosen. Visst de blir tystare då, men inte lider de mindre för det. Jag har sett bilder från dessa marknader och jag mådde fysiskt illa av att bara se bilderna, hur skulle jag inte ha mått om jag sett det i verkligheten?

Katter och hundar flås ofta levande för att pälsen inte ska skadas. Jag undviker alla produkter som innehåller någon form av päls- eller skinnliknande material för jag skulle aldrig i livet vilja köpa en produkt som är sprunget ur en plågad hund eller katt. Jag skulle inte ens köpa en mjukisleksak till mina barnbarn utan att ha hundraprocentiga garantier för att de inte innehåller katt eller hundpäls. Never in my life.

www.animalprotection.se

www.animalsasia.org

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 19, 2007 02:53 EM

Annica!

Nästan allt räknas i procent. Vilka är den största delen i procent räknat som bär pälsprodukter....kvinnan eller mannen?

Djurplågare skulle få samma behandling som de ger. Jag är inte känslig för blod, en mattkniv kan göra susen om de ska flås.

Skrivet av: Claes datum: oktober 19, 2007 02:31 EM

Nej, jag klarar inte heller av att se hela filmen. Nu är jag rätt så deprimerad... Ush!

Skrivet av: Gustav datum: oktober 18, 2007 08:25 EM

Samma här Annica, jag klarar inte att se sådant, det räcker att läsa dina beskrivande ord så mår jag illa.

Skrivet av: Kerstin datum: oktober 18, 2007 06:59 EM

Tvi vale! Urk! Det var bland det vidrigaste jag har sett. Jag stod inte ut mer än i ungefär en halv minut. Vägra päls!

Skrivet av: Thomas O. datum: oktober 18, 2007 06:08 EM

Jag klarar inte heller att se den. Har försökt flera gånger innan.

Skrivet av: Tindy datum: oktober 18, 2007 03:24 EM