« Blandade funderingar | Startsidan | Bokus.se »

7 september 2007

Prostitution bestraffas hårt i Pakistan

Hur bestraffas köparna av sexuella tjänster i Pakistan? Ingen prostitution kan väl bedrivas utan kunder? Två kvinnor har döden mött genom halshuggning, de anklagades för prostitution. Bredvid deras kroppar hade ett meddelande lämnats att andra kommer att straffas på samma sätt om de prostituerar sig. En tydlig signal med andra ord om att det stundar bistrare tider.

Vilka ligger bakom dessa avrättningar utan formell domstol? Extrema islamister, de som anser att kvinnor intet värde ha?. Men jag ger mig sjutton på att många av dessa i smyg har utnyttjat dessa kvinnors så kallade tjänster. Det är nog ungefär som med de skenheliga katolska präster och dito i andra samfund som ertappats med sexuella aktiviteter i smyg.

Mycket döljer sig i mörkret och den sexuella drivkraften är stor, det är nog svårt för många religiösa att följa Guds bud att inte synda eller ha begärelse till andra. Detta gäller med all sannolik även dem som bekänner sig till islam och har Koranen som rättesnöre istället för Bibeln.

1. Du skall inga andra gudar ha vid sidan av mig.

2. Du skall inte missbruka Herren, din Guds, namn, ty Herren skall inte låta den bli ostraffad, som missbrukar hans namn.

3. Tänk på sabbaten så att du helgar den.

4. Hedra din fader och din moder, för att du må leva länge i det land som Herren, din Gud, vill ge dig.

5. Du skall icke dräpa.

6. Du skall inte begå äktenskapsbrott.

7. Du skall inte stjäla.

8. Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa.

9. Du skall inte ha begär till din nästas hus.

10. Du skall inte ha begär till din nästas hustru, ej heller till hans tjänare eller hans tjänarinna, ej heller till hans oxe eller hans åsna, ej heller till något annat som tillhör din nästa.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 7, 2007 05:05 EM

Kommentarer

Intressant inlägg. Ja, det stämmer nog det du skriver "att ju konservativare syn på sex ett samhälle har desto fler sexköpare har det.". Jag tänker på de katolska prästerna som tycks ha problem med celibatet. Celibat är inte något naturligt tillstånd. Otrevligt att höra att du har dåliga erfarenheter av muslimska kunder. Visst har en del lite underlig kvinnosyn, men jag hoppas att nästa generation kommer att liberaliseras och inlemmas i vårt tänkande om att kvinnan och mannens sexualitet är lika mycket värda.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 9, 2007 01:59 EM

Forskning har visat att ju konservativare syn på sex ett samhälle har desto fler sexköpare har det. Och desto större hemlighetsmakeri är det också kring prastitution. Norska Dagbladet skrev om detta den 22/8.

Jag skrev ett inlägg där jag bl.a tar upp synen på kvinnor, prostitution m.m i arbavärlden som kanske kan vara intressant för dig att läsa.
http://sensuellqkonsult.wordpress.com/2007/06/01/var-ar-den-sexliberala-rorelsen/

Sedan så är det också så här i Sverige att nästan ingen sexsäljare, jag känner ingen, accepterar en kund om han är muslim. Inte pga rasism eller fördomar utan pga av att de flesta av oss har mkt dålig erfarenhet av hur muslimska män behandlar oss i en intim situation. De kan vara trevliga annars men i en intim situation så kommer det fram en annan sida... Det är bara den här kategorin av män som behandlar oss respektlöst så det innebär att vi generaliserar och sedan bojkottar all muslimer som kunder... för svenska kvinnor tolererar absolut inte att bli behandlad på ett kvinnoförnedrande sätt och absolut inte i en intim situation som vårt arbete handlar om. Man kan säga att kulturkrocken verkligen kan ses i vårt jobb.

Att muslimer i ett och samma land både halshugger sexarbeatre och bränner svenska flaggan förvånar mig inte. Frågan är om vår svenska ambassadör i Pakistan har besökt deras regeringschef för att protestera? Någon som vet?

Skrivet av: Isabella Lund datum: september 8, 2007 08:28 EM