« Polisen anser inte att åklagaren handlägger fallet korrekt | Startsidan | Varför blev inte Reinfeldt glad åt årets avtalsrörelse där de lågavlönade kvinnorna kämpade till sig högre reallöner? »

15 augusti 2007

Nyckelord? Feeds?

Jag fick ett mail för någon vecka sedan. Andemeningen var med all sannolikhet gott. Fast om jag ska vara ärlig förstod jag inte så mycket av det han skrev, men han fick ett snällt svar tillbaka - i längden tror jag man förlorar på att blogga på det sättet du föreslår skrev jag. Fast jag inte riktigt visste vad han förslog :). Men jag brukar alltid svara på alla mail som är sända till mig personligen och försöker alltid hålla en god ton.

Har upptäckt att inlägg i en blogg som förväntas uppdateras ofta lagras som ”feed”. Det innebär att man möjligen skulle kunna smyga in nyckelord. Till syvende och sist, håll igång din blogg. Man kan ju inte känna sig tvingad att skriva långa inlägg, Tips! Smyg in ord som du vill att besökare ska trigga på. Feeds hamnar tydligen högt upp i söklistor.

Visst ska man hålla igång bloggen, men det måste ju inte vara ett krav att uppdatera varje dag. Jag fattar nada när han skriver att feeds hamnar tydligen högt upp i söklistor. Att smyga in ord som man tror att folk skulle ”trigga på” skulle bli ena underliga inlägg :-).

Det finns bara vissa ord som folk verkar trigga på, i alla fall om jag ska tolka sökningarna som sker på bloggen. Det räcker kanske om jag skriver att de alla är sexrelaterade?

För att återkomma till det där med god ton. Det kan faktiskt avväpna den mest rabiata typen av folk som skickar mail. De föväntar sig antagligen inte ett svar alls och när det dimper ned ett svar där jag försöker vända det negativa till något positivt så kan det sluta med långa mailväxlingar som tenderar att bli allt mer trevligare, desto längre de pågår.

Mail med innehåll ”Du ska dö mail” eller typ ”du din djävla bitterfitta (en gång stod det 'stinkfitta') borde inte få finnas till” svarar jag dock inte på. De förpassas till papperskorgen. Orkar inte ens abuseanmäla längre. Jag misstänker att abuseavdelningarna är överbelastade och en anmälan skulle bara försvinna i mängden och inte rendera i något.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 15, 2007 12:18 EM

Kommentarer

Vad är feeds för något? Vad menas med nyckelord inskrivna i texten?

Det är mycket jag int evet om bloggning den saken är klar. Själv skriver jag om det jag tycker är intressant och har i princip just lärt mig att skriva länkar till "andra bloggar" via bloggar.se.

Mycket att förstå här.

Skrivet av: Mary datum: augusti 18, 2007 08:10 FM

deep.ed - misstänkte väl det.

Jontas - efter alla dessa år har vi nog blivit blasé, vilket egentligen inte kanske alls är speciellt bra som du skriver. Luttrade? Uppgivna? Ja, det kan nog vara så.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 15, 2007 02:06 EM

Tror du att vår acceptansnivå ökat vad gäller sånt som vi tidigare såg som grova påhopp? Att vi bara låter det rinna av oss? Egentligen ganska intressant och kanske lite farligt att vi låter oss utstå mer genom att vi blir blasé. Samtidigt är det kanske bra att vi inte tillåter sådant påverka då det bara tar energi, men ändå. Har vi blivit luttrade? Uppgivna?

Skrivet av: Jontas datum: augusti 15, 2007 01:20 EM

"feeds" ger inga träffar... han verkar ha blandat ihop sakerna i en enda röra...

Skrivet av: deep.ed datum: augusti 15, 2007 01:11 EM