« Bildgåta | Startsidan | VM i fotboll för hemlösa »

5 augusti 2007

Fler och fler trillar av pinn i tid och otid nu

Jag vet inte om det är för att jag själv börjar komma till åren som jag uppmärksammar alla som avlider? Bergman och Forsell, må deras andar vila i frid. Nu läser jag att Lee Hazlewood har avlidit.

Många av er som läser detta kanske inte ens vet vem han var. Han var en countryartist med stort C. En unik mörk röst som gjorde att det bara rös i kroppen när jag lyssnade på hans skivor - ja, på den tiden var det LP som gällde. Jag hoppas de släpper en samlingsbox nu på CD.

Nancy Sinatra sjungandes ”These boots are made for walking” har nog de flesta hört, utan att veta om att det var ett verk av Lee Hazlewood.

Ytterligare en countrystjärna har nu slocknat. R.I.P

För att inte bli för gravallvarlig måste jag berätta om mina funderingar kring uttrycket ”trilla av pinn”. Det måste vara taget från hönsens värld. De sitter ju på pinnar och sover. De dör ofta på natten och trillar då av pinnen och ligger stendöda i gödselbingen under sovpinnarna. Har någon en annan förklaring var uttrycket härstammar ifrån vore det roligt att få veta det.

Andra bloggar om:
och

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 5, 2007 06:52 EM

Kommentarer

Ja nu går de kändisar bort, en efter en, som man nästan betraktat som odödliga.

Apropå din lilla "vits" om att "fler och fler trillar av pinn i tid och otid" så brukade min mamma, som var ordentligt prosaisk, säga när folk gick bort, att "nu dör folk som aldrig har dött förr".

Skrivet av: Kerstin datum: augusti 7, 2007 09:56 EM

Å... Lee Hazelwood... Han sjöng en hel del med Lill Lindfors och de vann silvernånting i Cannes nåt år på 70-talet.

MEN!

En kväll tidigt 70-tal, satt vi på puben. Ja, jag har gått på pubar väldigt länge... Big Ben i Vällingby. Och in kommer väl Lee Hazelwood. Nä... Det kunde väl ändå inte vara han! Han beställde en öl och slog sig ner. Jag och min kompis var de enda som visste vem han var. De andra var skeptiska för att uttrycka det milt. Varför och hur skulle en sån snubbe ha hittat till Vällingby??! Nä.

Jodå. Det var han. Han drack sin bira, vi stirrade och han log emot oss. Sen gick han. Detta talade vi om - länge. Ingen som inte var där den kvällen trodde oss, för sen blev han riktigt berömd och känd! Vilket han väl iofs redan var - men... ja. Mer. Och han var ofta på tv och så.

Skrivet av: Monica datum: augusti 6, 2007 06:37 EM

Ja, fast tyvärr måste man ju köpa boken för att få svar :(. Jag gjorde om din långa länk till en liten kortare. Hoppas det var okey?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 6, 2007 04:16 EM

Jag hittade den här:
http://tinyurl.com/2ewqgc

Skrivet av: P-O Svensson datum: augusti 6, 2007 10:32 FM

Nu blir jag generad, men kul att ni gillar det ni ser, Motherwitch och Roger.

Björn J. - ja den var speciell hans röst, passade perfekt till country.

Carina, Nina sjöng väl en hel del med honom om jag inte minns fel, även andra svenska artister.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 6, 2007 05:48 FM

Visste inte att han skrivit den. Kanske inte hade det bredaste sångregistret direkt. Nancy skrattade åt honom när han skulle ta de ljusa tonerna. "Segla för utan vind" har han spelat in.

Skrivet av: Jerry datum: augusti 6, 2007 05:45 FM

Du är bara så duktig Annica. Tack för all dina tänkvärda inlägg.

Skrivet av: Roger datum: augusti 5, 2007 11:34 EM

Hej
hittade din blogg när jag googlade om något helt annat. Ville bara kika in och säga att det var en himla bra blogg. Kollade arkivet. Intressant. Du har hållit på länge.
Ska läsa mer när jag får tid.
mvh

Skrivet av: Motherwitch datum: augusti 5, 2007 09:24 EM

Ja, det var ju inte direkt oväntat - men ändå trist att Lee Hazlewood är död. Jag (liksom många andra) är uppvuxen till "Cowboy in Sweden" och jag tyckte länge att Lees sångröst var det tuffaste som fanns ... det tycker jag förresten fortfarande. RIP. /Bj.

Skrivet av: Björn J. datum: augusti 5, 2007 07:50 EM

Nina Lizell (bodde i Vallentuna när jag bodde där) med dotter Carina sjöng den låten tillsammans med någon av Sinatrorna eller om det var Lee Hazelwood själv,

Skrivet av: Carina datum: augusti 5, 2007 07:11 EM