« Blogpaus? | Startsidan | Blogspam »

29 augusti 2007

En intensiv vecka

Jag ska börja checka hur kuddarna ser ut på hotellen numera. Vad har denna kudde för historier att förtälja? Det som örngottet döljer för blotta ögat? Varje fläck har nog sin egen historia. Den vill jag inget veta om. Vad döljer sig bakom kuddvaret? Det vill jag inte heller veta något om.

Vad finns i eller under kuddvaret?

Förra gången jag reste till Tunisien gick jag upp flera kilo under två veckor, men då var det ett tjusigt hotell med gratis mat och allt därtill. Nu på en vecka har jag gått ned nästan 4 kilo, i och för sig inte oönskat - men kanske inte så bra?

Dagen när jag kom ned hade det varit över 39 grader och resten av veckan låg väl snäppet under. Nattemperaturen på rummet låg runt 31 grader, ingen air-condition för den hade hotellet stängt av för att det var för varmt. Frågan kommer med automatik. Är det inte då den behövs? Men det är väl en kostnadsfråga?

Jag såg inga kackerlackor på rummet, men runt omkring i trappor och runt hotellet såg jag dem. Jag åt aldrig på hotellet, förutom frukosten och då bara saker som varit paketerat. Trots profylax innan resan blev jag magsjuk, rejält magsjuk i två dygn.

Jag biten av en hund så att blodvite uppstod. Jag ringde en representant av researrangören och frågade om rabies var ett problem lokalt, men det visste hon inget om - hon visste inget om rabies överhuvudtaget verkade det som. Men hon skulle återkomma och det gjorde hon med beskedet om att vad de visste var det inget problem. På planet fick jag höra att det är mer troligt att dö av att få en spruta mot rabies i Tunisien än att smittas av själva hunden. Överdosering av serumet är inte så bra kanske?

Hann jag med att ha roligt?
Allt var inte nattsvart givetvis.
Sammanfattningsvis :).
Frasen:
– Normalt? (franska)
har satt sig fast i öronen.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 29, 2007 10:14 FM

Kommentarer

Dar Tauofik eller vad det nu hette. Där fanns det massor av katter inne på hotellet. Katterna störde mig inte. Hundarna var vid beachen. De två unghundarna vaktade väl kuren jag råkade passera.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 30, 2007 04:16 FM

Tråkigt att höra! Jag och min flickvän hade det jättebra, ingen magsjuka, rent och fint hotell och inga hundar (jag såg inte en hund på hela Djerba och bara två katter!). Vilket hotell bodde du på?

Skrivet av: Nicklas Eriksson datum: augusti 29, 2007 10:10 EM

Härligt att du är tillbaka igen. Men synd att resan inte blev den fullträff som du förmodligen drömt om.

Skrivet av: Brittis datum: augusti 29, 2007 12:13 EM

Nej, jag kanske borde det? Rabies är inte att leka med. Men jag skulle nog vara mer orolig om det hänt i Thailand där det är väl känt att risken för rabies finns.

En intensiv vecka som sagt.
Ändå har jag inte tagit med allt. :(

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 29, 2007 11:44 FM

Låter som en mardröm. Har du pratat med läkare här hemma?

Skrivet av: Christina W datum: augusti 29, 2007 11:26 FM