« Gamla musikminnen | Startsidan | Herrklubbar - låter lite porrigt? »

10 maj 2007

Nidbild eller inte? Betraktaren avgör.

Fredrik Reinfeldt tycks vara pressad av raset i opinionsmätningarna. Det bara sex månader efter valet. Det kan bli en intressant utveckling.

Han vill slå tillbaka mot dem som talar om skattesänkningar för de rika, mot dem som varnar för sänkta löner, mot dem som oroar sig för höjda räntor, mot dem som kritiserar hur arbetslösa behandlas. Allt detta är nidbilder, menar Fredrik Reinfeldt.

Där ser man hur olika man kan se på sakernas tillstånd. Jag tycker inte att det är en nidbilder. Risken att räntorna höjs verkar öka. Arbetslösa och andra bidragsberoende behandlas som B-lagare. De får allt svårare att klara sin ekonomi. Maskorna i vårt välfärdsnät blir allt större och större. Klassamhället verkar vara på ingång. De rika blir rikare och de andra får lite smulor som blir över.

De flesta skattesänkningar har gynnat de rika. Oron för sänkta löner är inte helt obefogad. Utanförskapet finns kvar och jag anser att det ökar, trots vad Alliansen säger. Moderaterna är INTE det nya arbetarepartiet, om nu någon trodde på det. De som gick på på det är sannerligen de som nu vänt Alliansen ryggen i rena rama besvikelsen.

Betraktaren avgör.
Detta är min åsikt/erfarenhet som lekman.
Sedan må politiker orera bäst de vill.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 10, 2007 07:22 EM

Kommentarer

De som tjänar några kronor mer i skattesänkning tycker säkert Reinfeldts politik är bra. Tyvärr ser de inte att den där marginella skattesänkningen har ett pris. För en del grupper kan den innebära katastrof och ge dem enkelbiljett ut ur välfärdssamhället. Sen man väl trillat genom de sociala skyddsnäten är det svårt att ta sig tillbaks. Nästa regering kommer att få det kämpigt med att återställa vad denna har förstört.

Skrivet av: Jerry datum: maj 20, 2007 03:38 EM

Mantrat om jobb, jobb, jobb fortsätter. När pensionärerna demonstrerade i Stockholm härom dagen fick de av Reinfeldt veta att om de vill ha det bättre så får de väl börja jobba! Hela tiden dras nya grupper in och trycket ökar. Vägen till ligger snart öppen för arbetsläger, i de amerikanska sydstaterna låter man fångar i orange overaller jobba kedjade längs vägarna. Det kommer vi snart att få se i Sverige också, men här blir det arbetslösa och sjukpensionärer som skickas ut.

Skrivet av: Kurt datum: maj 11, 2007 11:13 FM