« Strunta i vad de säger och se vad de gör! | Startsidan | Storebror ser dig »

2 mars 2007

Nu börjar rean, ursäkta - utförsäljningen

Jag har aldrig fattat varför Alliansen är så kåt på att sälja ut statliga eller delvis statligt ägda bolag eller denna enorma satsning på att hyresrätter ska ombildas till bostadsrätter.

Bolagen som ska säljas är Civitas Holding AB (som äger Vasaskronan AB), Sveriges Bostadsfinansieringsbolag SBAB, V&S Vin & Sprit AB. Regeringen har sedan tidigare bemyndiganden att sälja statens aktier i Nordea Bank AB, OMX AB och TeliaSonera AB.

I det första fallet är det en kortsiktig vinst enligt förre näringsministern Thomas Östros:

Utförsäljningen ger prov på ett vårdslöst sätt att hantera medborgarnas pengar.

Det finns även en tydlig säkerhetspolitisk dimension när svenska staten nu ska sälja ut Telia Sonera enligt E24:se. Finland är redan orolig för en eventuell utförsäljning.

När det gäller det andra, att göra bostadskarriär som kommunminister Mats Odell tycker att vi alla ska göra. Vad menar han med bostadskarriär? Alla som inte har råd att köpa sina lägenheter ska de samlas i utkanten av stan, eller hyra på nåder av bostadsrättsföreningen i huset de bor i?

Vilken slags bostadskarriär är det? Ordet karriär förknippar jag med arbete, inte med att bo. Att de även vill sälja ut gamla kulturfastigheter är vansinne. Det kulturarvet i form av fastigheter ska inte säljas ut enligt min mening.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 2, 2007 04:17 EM

Kommentarer

Du kan skriva på en namninsamling mot utförsäljningen av statliga företag här:
http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=528

Tipsa dina vänner!

Skrivet av: Brian datum: mars 8, 2007 12:39 EM

Det är en tragedi framför allt för barnen när bostaden förvandlas från ett hem till en handelsvara. Sen kan man ju undra varför det är de som just för ögonblicket råkar bo i fastigheten (och har pengar) som ska få göra sig ett klipp på något som faktiskt är alla kommunmedborgares egendom. Den ägs ju faktiskt också t.ex. av de ungdomar som ska flytta hemifrån om ett antal år.
Städerskorna till dessa bostäder ska väl bussas in från förorten kan man tänka.

Skrivet av: Björn datum: mars 5, 2007 09:57 EM

"snart har vi husvagnsparker av samma slag som finns både i USA och i England, för dem som inte kan få några normala lägenheter."

Må detta aldrig ske. Må Alliansen inte hinna förstöra vårt svenska folkhem på dessa fyra år. Oförtjänta fyra år eftersom de inte ens har folkets stöd längre.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: mars 3, 2007 06:22 FM

Tanken är väl att vi ska få det som nere i Europa, och framför allt i England, med speciella kommunala bostäder för de fattiga, sådana som får förfalla, sådana som blir rena fattigdomsghetton, och snart har vi husvagnsparker av samma slag som finns både i USA och i England, för dem som inte kan få några normala lägenheter.

Bra för de rika, som kan suga upp mer av samhällets produktionsvinster och som kan få obeggränsad till gång till billigt tjänstefolk. Det är högerns dröm, har alltid varit och kommer att fortsätta att så förbli. Man får förstås samtidigt med kriminalitet i sådana samhällen, men det drabbar ju i huvudsak de fattigare, som "slår mot varandra".

Skrivet av: Kerstin datum: mars 2, 2007 11:21 EM

Det är väl inte så svårt att lista ut Annica...giissa vilka som vill köpa upp företagen för att stycka upp de för att göra stora vinster...

Skrivet av: Bengt datum: mars 2, 2007 05:36 EM

Jag bild-bloggade om just de kulturhus som Stoclholms borgerliga styre nu vill säljas:

http://fotolasse.se/index.php/samhalle/ett-litet-okant-stockholm.htm

Det har kostat Sthlms skattebetalare många sköna skattekronor att renovera och behålla dessa fina hus i det skick de fortfarande befinner sig i.

Frågan är om områdena runt Skeppargränd kommer att vara åtkommliga för Stoclholmarna om husen säljs ut. I andra områden där man sålt ut de kommunala bostäderna har de nya föreningarna satt upp staket så områdens litet sämre beställda barn inte kan komma in och leka på de gårdar de haft tillgång till i hundra år.

Vi får det samhälle vi är värda!

Skrivet av: Lasse Strömberg datum: mars 2, 2007 04:46 EM