« Bloggtreklöver 124 | Startsidan | Påskris redan? Ja, why not - påsken är tidig i år. »

13 mars 2007

I år fyller bloggen tio år, men det gjorde den redan 2004 anser jag!

En intressant artikel i ST.nu skriver att bloggen fyller tio år i år. Men i mina ögon var det 2004 som bloggen fyllde tio år.

En liten detalj, vilket inte står i artikeln, är att Justin Hall började med sin redan 1994 och räknas av somliga som den första bloggen, men 1997 myntade Jorn Barber ordet weblog.

Bloggarna har redan tagit kommandot över nyhetsbevakningen och nu länkar rikstidningarnas sajter automatiskt till bloggarnas kommentarer av deras material. Mycket snart kommer medierna, och då inte bara pressen, att vara fullständigt integrerad med bloggvärlden.

Tills dess dröjer det nog ett tag, men med det så utskällda, av somliga, Twingly är vi på god väg. Observera att jag inte har en enda länk till varken DN, SvD, Aftonbladet eller Expressen i detta inlägg. Det går att blogga ändå :-).

Det har varit en storm i ett vattenglas gällande Twingly. En del menar på att ”Twingla” är ett enda stort horeri, att sälja ut sig och sin blog. Jag förstår inte det resonemanget.

Visst, har en blog ett inlägg med 10 länkar till DN och 7 dito till Svd och egentligen inte ens kommenterar artiklarna kan man ju dra öronen åt sig. Men debatten har även inneburit påhopp på seriösa och etablerade bloggar. Barnsligt. De som ids hålla på med detta är antagligen bara avundsjuka.

Update: Rubriken blev lite felaktig vid pingningen.

Andra bloggar om:
, , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 13, 2007 06:32 FM

Kommentarer

Tack för detta inlägget! Jag hade inte en aning om vad Twinglandet var för något och nu förstår jag. Hädanefter ska jag inte länka till andra media än rena fakta och privata hemsidor, bloggor m.m så kan de ha sina artiklar i fred. Ska vi pinga och länka oss till att vara reklampelare då borde vi kanske få lite mer än en plats i arkivet, eller hur. *skrattar*

Monica, inte längre gratisreklamare. Så nu måste jag hitta på mina egna nyheter hela tiden... suck!

Skrivet av: Monica datum: mars 13, 2007 11:54 FM

Igår såg jag ett träd, en man med en krita, två bilar (vet inte vad det var för märke), en matta (det kan ha varit min egen), en penna, en truddilutt, en grognac (de kan vara väldigt stora), två penslar, en narkoman, en biljardbordsfabrik, en tanketändare, en pöl med tårar som var vispgrädde, en granitkaka, tre stora galonbyxmonster, en grundläggande kostym (den var definitivt inte min), fem myror, fyra elefanter, en galenskapare iklädd kaktus, en gurka utklädd till banan, tretton dåliga omen, tre burkar tankebubblor, en sarkofag, sex örlogsfartyg i olja och en tankesmed.

Allt utan att lämna lägenheten

Skrivet av: Mig datum: mars 13, 2007 10:05 FM

Känns som jag varit borta från landet ett tag.. men twingly och twingla, vem håller i tjänsten och varför? Man orkar ju inte med alla dessa tjänster och göra sig synlig än här än där.

Skrivet av: coolamorsan datum: mars 13, 2007 07:39 FM