« Länge leve fildelningen | Startsidan | Bloggtreklöver 121 »

27 februari 2007

Uppgradera MT

Jag funderar på att uppgradera MT. Men jag är orolig för att de gamla urlarna ska förändras i samband med uppdateringen. Jag tar gärna emot tips, råd och dåd via a_t@tele2.se för att förhindra att så sker. Det vore inte kul med 2619 urlar (plus alla index- och kategorisidor) som kanske skulle generera error File Not Found, om alla urlar ändrades. Rubrikerna har jag i å ä ö, men texterna ”umlar” jag av gammal vana, varför vet jag faktiskt inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 27, 2007 03:36 EM

Kommentarer

Går i samma tankar och har samma ev. problem som dig.

Håller för tillfället på att testa med en ny databas och en nyinstallation av MT där jag sedan ska importera alla mina gamla inlägg för att se vad som händer med länkar etc. Återtstår att se om allting rasar. Isf blir det ingen skarp uppgradering av den ordinarie sidan. Såg ett knep någonstans gällande länkarna etc. men då jag inte har tillgång direkt till databasen så var det ingen lösning för mig. Har för mig att knepet stod på MT:s egen sida.

Lycka till med. ev. uppgradering.

Skrivet av: Maria datum: mars 2, 2007 08:40 FM

Sitter i ryggraden, fast det egentligen inte behövs numera :-).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 28, 2007 11:26 EM

Det är imponerande att du orkar umla dina texter, men tänker man på det så är det ju ganska väntat när det gäller HTML-lärarinnan nummer 1. ;)

Skrivet av: Robin datum: februari 28, 2007 08:49 EM

Nu fattar jag. Tack! Och lycka till med uppgraderingen.
mvh/Eva

Skrivet av: Eva datum: februari 28, 2007 09:33 FM

Umla är att koda om å ä ö till dess motsvarighet, som ö blir & o um l ; osv. Jag får lägga mellanrum emellan annars syns det inte här, men det ska vara ett enda ord.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 28, 2007 06:14 FM

Fantastiskt. Hjälp mig nu och gör en översättning: urlar fattar jag, men vad är umlar?
(Road av ordvrängerier och dataroad men helt bortkommen i hemsidesbranschen.:=)

Tack
Eva

Skrivet av: Eva datum: februari 27, 2007 10:15 EM

Glöm för guds skull inte att ta backup på databasen, vad du än gör! Du kan ju alltid gå tillbaka om något går snett.

Skrivet av: Daniel datum: februari 27, 2007 08:54 EM