« Money makes the world go round | Startsidan | Bloggtreklöver 115 »

6 februari 2007

Att mobbas på nätet är inget nytt

Hon mobbas för sin blog skriver Aftonbladet. Jag vet inte om det är bloggen eller personen bakom som mobbas, det är kanske svårt att avgöra.

Det är inte bara unga kvinnliga bloggare som mobbas på nätet, en och annan man drabbas med all sannolikhet av detta fenomen. Artikeln ger en fel bild av verkligheten. Många mobbas på nätet. Det är ingen nyhet. Jag hörde på nyheterna häromdagen att det är många barn och ungdomar som mobbas/rent av hotas på sajter som Playahead och liknande sajter. I princip alla som lägger ut en hemsida och/eller deltar i diskussionsforum på nätet kan drabbas av detta.

Jag som varit aktiv sedan 1996 på nätet har sett/hört många exempel på detta under årens lopp, en del riktigt grova saker som till och med fått mig att baxna, luttrad som jag är så är inte det lätt att få mig att baxna kan jag säga som en parantes.

Andra bloggar om: , och

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 6, 2007 01:24 EM

Kommentarer

Om någon drabbas av någon riktig knepig figur (stalker).
Så är det väl bara att koppla in länsman. Samt spåra ipnummret.

Klart !

Skrivet av: Rollx datum: februari 8, 2007 02:29 FM

Det där med mobbningen på Internet är jättetråkigt. Det är så lätt att göra vad som helst på Internet och när nåt är lätt finns det alltid någon som gör det.

Tyvärr är det ofta så att desto lättare det är att göra nåt (även skadliga saker), desto fler gör det.

Skrivet av: Liberal Road datum: februari 6, 2007 07:47 EM

Precis min tanke och åsikt, vilket jag skriver om. Men som alltid ligger det en tanke bakom artiklarna, är det Aftonbladet som valde ut att skriva om just henne för hon är en 'kändis'?

Vem hade brytt sig om jag varit den som blev hotad? Det finns bra mycket värre exempel att skriva om, om man nu vill poängtera själva allvaret.

Skrivet av: Alter Ego datum: februari 6, 2007 02:22 EM