« Bloggtreklöver 114 | Startsidan | + och - »

15 januari 2007

Stormen Per

Stormen Per har ställt till det ordentligt under gårdagen och natten. Namnet har den fått via Norges meteorologisk institutt. Många är strömlösa. Många blev strandsatta och kom ingen vart varken via tåg eller buss. Många olyckor, flera med dödlig utgång. Träd som ramlade som plockepinn. Vägar avstängda. Strömavbrott. Icke fungeraden telefoner.

Vi människor är ganska små när det kommer till kritan, när naturens krafter slår till.

Men har ingen lärdom tagits efter stormen Gudrun? Jag har alltid undrat varför skogen tillåts krypa så nära vägarna. Det borde vara ett "trädavstånd" fram till vägrenen, dels med tanke på fallande träd och framförallt skulle det ge bättre sikt och förhindra viltolyckor. Att våra elbolag fortfarande inte fått ner merparten av ledningarna under jord är anmärkningsvärt, med tanke på de stora vinster som genereras varje år. De kan gott satsa lite mer på att gräva ned kablarna. De lär ju ha vetskap om vilka sträckor som är värst utsatta.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 15, 2007 07:02 FM

Kommentarer

Undrar om man kan se skillnad på manliga och kvinnliga stormar? *skrattar*

Skrivet av: Monica datum: januari 15, 2007 05:46 EM

Annica!

Allt du tar upp visar bara på människans enastående dumhet och dårskap.
Vi tror att den mest intelligenta varelsen är vi. När vi egentligen gräver våran egen grav. Hur kan någon få det till att vara smart eller intelligent? Vi är sega, stillastående och enformade.
Se på ditt tangentbord som är uppfunnet någon gång på 1800-talet. På dom översta tangenterna kan man skriva TYPEWRITER. Vadå utveckling? Så var det första tangentbordet som uppfanns utformat

För att stoppa den utveckling vi har nu måste vi gå tillbaka till jordbrukssamhället som existerade innan industrin kom. Självklart säger alla och tänker, bara det inte drabbar mig.

Skrivet av: Claes datum: januari 15, 2007 10:53 FM